عدم پرداخت یارانه نقدی در آبان ماه به دهکهای ۴ تا ۹، دوباره توجهها را به حواشی مربوط به درآمد و هزینههای سازمان هدفمندی یارانهها جلب کرده است.
افزایش مطالبات سازمان هدفمندی از وزارت نفت و پر شدن سقف استقراض از منابع بودجه سنواتی جهت پرداخت یارانه نقدی، نشان دهنده اوج گیری ناهماهنگی دستگاه های اجرایی با یکدیگر است.
با عدم پرداخت یارانه نقدی آبان ماه دهکهای ۴ تا ۹ حواشی مرتبط با دخل و خرج سازمان هدفمندی یارانهها بار دیگر محل توجه قرار گرفته است.
پیگیری ها از منابع مطلع در سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندی یارانه ها نشان می دهد، از ابتدای سال تا کنون حدود ۷۰۰ میلیون دلار از مطالبات مرتبط با هدفمندی یارانه ها از سوی وزارت نفت به حساب هدفمندی یارانه ها واریز نشده است. با احتساب نرخ تسعیر ۵۰ هزار تومانی مجموع مطالبات وصول نشده هدفمندی از زیر مجموعه های وزارت نفت به 35 هزار میلیارد تومان رسیده است.
نکته جالب توجه اینکه این مطالبات وصول نشده مرتبط با درامدهای ریالی وزارت نفت (پخش و پالایش) از فروش بنزین نیست بلکه چالشی که در اینجا ایجاد شده مرتبط با فروش صادراتی فراورده های نفتی و گاز است.
نکته جالب توجه اینکه سازمان هدفمندی یارانه ها در ماههای گذشته نیز با چالشهایی در پرداخت یارانه نقدی مواجه بود اما منابع مذکور از محل استقراض از منابع بودجه ای دولت تامین میشد.
در حالی که برای پرداخت یارانه نقدی دهک های باقی مانده در آبان ماه به منابع ریالی نزدیک به 16 هزار میلیارد تومان نیاز است، برای نخستین بار در سال جاری امکان استقراض بیشتر از منابع بودجه سنواتی ایجاد نشده است.
بر این اساس مشخص نیست هم اکنون چه سهمی از منابع ریالی جهت پرداخت مجموع اعتبارات 16 هزار میلیاردی یارانه ابان ماه در اختیار سازمان هدفمندی قرار دارد.
نکته جالب توجه اینکه با توجه به عدم امکان استقراض بیشتر از منابع بودجه ای در صورت عدم واریز منابع ارزی از سوی وزارت نفت تا ظهر امروز به حساب سازمان هدفمندی و تسعیرریالی مبالغ مذکور، امکان تحقق وعده سرپرست سازمان هدفمندی جهت واریز قسمت باقی مانده یارانه نقدی آبان ماه تا پایان روز جاری نیز میسر نخواهد بود.
هزینههای درمان ناشی از جنگ، بدون پرداخت حق بیمه اضافی، توسط بیمههای تکمیلی پرداخت میشود. این تصمیم جدید بیمه مرکزی میتواند باری از دوش خسارتدیدگان جنگ ۱۲ روزه بردارد.
در تصمیمی بیسابقه، وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که از سال تحصیلی جدید، بیمه ۳۰ روزه برای معلمان مدارس غیردولتی اجباری خواهد شد. این طرح که با همکاری مجلس و سازمان تأمین اجتماعی در حال اجرایی شدن است، به منظور بهبود وضعیت معیشتی معلمان و تضمین حقوق آنها طراحی شده است.
دولت با تصویب بسته حمایتی جدید، با هدف پشتیبانی از صنایع و کسبوکارهای آسیبدیده از جنگ ۱۲ روزه اخیر، تسهیلات مالیاتی و بیمهای گستردهای را ارائه کرد. از تمدید مهلت اظهارنامه مالیاتی تا تخفیف ۴ درصدی مالیات برای پرداخت زودهنگام، این بسته گامی بزرگ برای حفظ تولید و معیشت خانوارها در شرایط بحرانی است.
بیش از ۱۰۰ روز از سال ۱۴۰۴ گذشته، اما بازنشستگان تأمین اجتماعی همچنان در انتظار دریافت مابهالتفاوت حقوق فروردینماه خود هستند. وعده پرداخت این معوقات از اردیبهشت به تیرماه کشیده شده و حالا سؤال این است: آیا حقوق تیرماه بالاخره این انتظار را پایان خواهد داد؟
Δ