خودروسازهای ایرانی در حالی برای صادرات خودرو به روسیه تفاهمنامه امضا کردهاند که همچنان در تأمین نیازهای داخلی ناتوان هستند. دادههای سازمان تجارت جهانی نشان میدهد که کشورهایی مانند چین، تایلند و کرهجنوبی در دو دهه اخیر رشد چشمگیری در صادرات خودرو داشتهاند و توانستهاند به جمع ده کشور با بیشترین سهم از درآمد صادراتی […]
خودروسازهای ایرانی در حالی برای صادرات خودرو به روسیه تفاهمنامه امضا کردهاند که همچنان در تأمین نیازهای داخلی ناتوان هستند.
دادههای سازمان تجارت جهانی نشان میدهد که کشورهایی مانند چین، تایلند و کرهجنوبی در دو دهه اخیر رشد چشمگیری در صادرات خودرو داشتهاند و توانستهاند به جمع ده کشور با بیشترین سهم از درآمد صادراتی این صنعت بپیوندند.
ایران در سال ۱۴۰۱ تنها حدود ۵۱ میلیون دلار صادرات خودرویی داشت، رقمی که در مقابل صادرات ۲۵ میلیارد دلاری ترکیه بسیار ناچیز به نظر میرسد. این در حالی است که ایران در اوایل دهه ۹۰ شمسی نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خودرو داشته است.
با وجود امضای این قراردادهای صادراتی، انحصار داخلی و ضعف خودروسازان در تأمین نیازهای داخلی باعث شده که در طرحهای پیشفروش، به دلیل تقاضای بالا، تنها به کمتر از ۵ درصد متقاضیان خودرو عرضه شود.
آرزوی خودروسازان ایرانی برای فتح بازار روسیه
صنعت خودروی ایران بعد از تحریم روسیه بازار همسایه شمالی را به عنوان هدف صادراتی مورد توجه قرار داد. شرکت در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو فرضت مناسبی بود تا روسها بیشتر با صنعت خودروی ایران آشنا شوند، بعد از گذشت سه سال به نظر می رسد هدفگذاریهای صورت گرفته برای صادرات به بازار روسیه چندان محقق نشده است.
از همین رو، بسیاری از کارشناسان و فعالان عرصه واردات معتقدند حالا که نرخ ارز محاسباتی گمرک ۲.۴ برابر شده، بهتر است تعرفه واردات کاهش یابد تا ضمن افت قیمت تمامشده خودروهای وارداتی، دایره مصرفکنندگان این خودروها تنگتر از قبل نشود. اکوایران در گفت و گو با هادی ملکان رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو، […]
پس از آنکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای و برجام خارج شد، دولت واردات بسیاری از کالاها را به کشور در راستای مدیریت منابع ارزی محدود کرد و خودرو یکی از آنها بود. این ممنوعیت چهار سال طول کشید و سرانجام در اردیبهشت ۱۴۰۱، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا رای به آزادی واردات […]
به گزارش اکوایران، این شرکت که مدیریت آن چند ماه پیش به بخش خصوصی واگذار شد، یکی از مهمترین بازیگران صنعتی کشور در بازار سرمایه به شمار میرود. این در حالی است که قیمتگذاری دستوری اجازه نمیدهد تا بزرگترین خودروساز ایران، ارزش واقعی خود را در بازار سرمایه داشته باشد.
هرچند سیاستگذار در ظاهر این مدل را به نفع مصرفکنندگان پیاده کرده و ادامه میدهد، اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، قیمتگذاری دستوری حتی به نفع مصرفکننده واقعی نیز تمام نشده و از آن سو، خودروسازان را زیانده کرده و سفره رانت را در بازار گسترانده است. اکوایران در گفت و […]
Δ