مراسم افتتاحیه نکوداشت «شهریارِ شهرِ یار» به مناسبت بزرگداشت شهردار شهید دکتر احمد کُحَیل و شهدای شهر نَبَطیه کشور لبنان، به پاس خواهرخواندگی شهرهای قم و نبطیه و با رونمایی از انگشتر مقاومت، در تالار فرهنگ و هنر استان قم با حضور جمعی از مسئولان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه برگزار شد.
به گزارش میراثآریا، فرمانده سپاه استان قم در آیین مراسم افتتاحیه نکوداشت «شهریارِ شهرِ یار» روز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳، با تأکید بر این که بسیج حامی مردم است، گفت: فرهنگ بسیجی امروز از مرزهای جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران فراتر رفته و در غزه، لبنان، عراق، سوریه و … بروز پیدا کرده است.
سردار محمدرضا موحد خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری به ما توصیه کردند که پیام شهدا با زبان هنر به نسل جدید بیان شود.
او ضمن گرامیداشت هفته بسیج افزود: بسیج یکی از معجزات امام خمینی(ره) بود و از زمان تشکیل این شجره طیبه تا امروز نقش مؤثری در اتفاقات مختلف داشته است.
آیین نکوداشت «شهریار شهر یار» گامی فرهنگی در حمایت از مردم لبنان
امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز با اشاره به اهمیت همبستگی فرهنگی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی گفت: برگزاری آیین نکوداشت «شهریارِ شهرِ یار» گامی فرهنگی و هنری در حمایت از مردم مظلوم غزه و لبنان است.
عموزاده ضمن عرض تسلیت به مناسبت تقارن ایام فاطمیه(س) با جنایات رژیم صهیونیستی اظهار کرد: این مصیبتها را به قطب عالم امکان حضرت حجت(عج) تسلیت میگوییم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم افزود: پس از جنایات اخیر رژیم صهیونیستی، تصمیم بر این شد تا با برگزاری برنامهای در عرصه فرهنگ و هنر، حمایت خود را از مردم مظلوم غزه و لبنان ابراز کنیم.
او با بیان این که چنین جنایاتی انسان را از انسانیت شرمسار میکند، بیان کرد: امیدوار هستیم، این برنامهها بتواند قدمی در راستای تعجیل فرج امام زمان(عج) و تقویت روحیه مقاومت در برابر ظلم و ستم باشد.
بیش از ۹۰ اثر از سوی هنرمندان به رویداد شهریار شهر یار تقدیم شد
همچنین مهدی کلانترزاده مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قم در این آیین گفت: بیش از ۹۰ اثر از سوی هنرمندان قمی به رویداد «شهریار شهر یار» تقدیم شد که این آثار هنری در بازارچههای خیریه به منظور حمایت از مردم مظلوم نبطیه به حراج گذاشته میشود.
کلانترزاده اظهار کرد: هنرمندان، استادان و دانشجویان قمی با ارائه آثار ارزشمند خود، فرمان مقاومت سرداده و پیامی از مقاومت و همبستگی با مردم نبطیه را به جهانیان رساندند.
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قم خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۷ و در حاشیه برنامههای هفته فرهنگی قم در شهر نبطیه، قرارداد خواهرخواندگی میان شهرهای قم و نبطیه با حضور شهید احمد کحیل شهردار وقت نبطیه، به امضاء رسید.
در این مراسم از انگشتر مقاومت، اثر فاخر علیاکبر رمضانی از هنرمندان برجسته قم با حضور مسئولان رونمایی شد و در پایان مسئولان و اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه با حضور در محل اجرای کارگاههای هنری نکوداشت «شهریارِ شهرِ یار» از بخشهای گوناگون این کارگاهها بازدید و با هنرمندان گفتوگو کردند.
همچنین یک بازارچه خیریه از محصولات هنرمندان قم در کنار شهرداری مرکز قم واقع در بلوار امام موسی صدر (خاکفرج) برای بازدید عموم دائر شده است.
در این مراسم علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان، سید مرتضی سقاییاننژاد شهردار قم، مهدی توکلیان مدیرکل کتابخانههای عمومی استان، مهدی حمیدیپارسا رئیس مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی، محسن محرری عضو شورای اسلامی شهر قم، مهدی نصر اصفهانی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی، ندا حمیدیپارسا معاون فرهنگی و دانشجویی مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی، دانشجویان مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی و دانشگاه حضرت معصومه(س) و … حضور داشتند.
تالار فرهنگ و هنر استان قم در بلوار امام موسی صدر (خاکفرج)، جنب میدان شهید نواب صفوی قرار دارد.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ