وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به تغییر نرخ ارز یا شکل اختصاص ارز کالاهای اساسی گفت: ارز ترجیحی محصولات اساسی موردنیاز سفره مردم مانند گذشته تأمین میشود و هرگونه تغییر در قیمت کالاهای اساسی بلاوجه است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در هفتههای اخیر گزارشهایی درباره تغییر نرخ یا نحوه اختصاص ارز برخی کالاهای اساسی مطرح شد که این امر در نهایت منجر به افزایش قیمت کالاهای اساسی میشود که وزیر جهاد کشاورزی در اظهارات جدید خود هرگونه تغییر در قیمت کالاهای اساسی را بلاوجه (بدون دلیل) برشمرد.
وی اعلام داشته است که ارز محصولات اساسی مورد نیاز سفره مردم مانند گذشته با ارز ترجیحی تأمین میشود و قیمت کالاهای بهرهمند از این ارز بر پایه نرخ مصوب عرضه میشود.
بنابر این گزارش یکی از شائبههای مهمی که درباره نحوه اختصاص نرخ ارز کالاهای اساسی از جمله گوشت قرمز مطرح بود اختصاص ارز ترکیبی ترجیحی و تالار دوم با سهم 50 درصد به هرکدام مطرح بود که نوری قزلجه این موضوع را نیز عملاً رد کرد.
دستور رئیسجمهور برای تثبیت سفره مردم
نوری قزلجه در ستاد هماهنگی امنیت غذایی، اجرای دستور رئیسجمهور در تثبیت سفره مردم از سوی همه ارکان تولیدی و نظارتی وزارت جهاد کشاورزی را لازم دانست و گفت: سفره مردم و تولید هر دو مورد حمایت است و نباید در کشاکش سوداگری ارز دچار بیثباتی شود.
بنابر این گزارش ارز مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است که این موضوع خبر خوبی برای بخش کالاهای اساسی است که این موضوع به تعادل بازار عرضه محصولات اساسی در ماههای پایانی سال کمک میکند.
افزایش 10هزارتومانی نرخ ارز کالاهای اساسی در بودجه پیشنهادی سال آینده
در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده نرخ ارز کالای اساسی 38 هزار و 500 تومان در نظر گرفته شده است که در صورت تحقق این امر میتواند قیمت کالاهای اساسی را نیز تا 30 درصد افزایش دهد اما این موضوع باید در مجلس شورای اسلامی بررسی شود و تصمیم نهایی در این ارتباط گرفته شود.
باید منتظر ماند و دید که تثبیت قیمت کالاهای اساسی تنها مربوط به سال جاری است و با تغییر نرخ ارز یا نحوه تخصیص نرخ ارز کالاهای اساسی نرخ این محصولات نیز افزایش خواهد داشت یا خیر.
انتهای پیام/+
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ