رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: در حال حاضر تعداد شکات پروندههای رمزارز در مرحله تعقیب متهمان و اجرای حکم حدوداً ۳۰ هزار نفر است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا، علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه پروندههای مرتبط با حوزه رمز ارز در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از پروندههای وارده به دادسرای تهران را تشکیل میدهند، گفت: این پروندهها عموماً تحت عناوین اتهامی اخلال در نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع مورد تعقیب قرار میگیرند.
رئیس کل دادگستری استان تهران در خصوص تعداد شکات مربوط به پروندههای مرتبط با حوزه رمزارز اظهار کرد: با توجه به اینکه پروندههای رمزارز معمولاً کثیرالشاکی محسوب میشوند، در حال حاضر تعداد شکات این نوع پروندهها در مرحله تعقیب متهمان و اجرای حکم حدوداً ۳۰ هزار نفر است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تمهیدات دادگستری کل استان تهران بهمنظور تسریع در رسیدگی به پروندههای رمزارزی گفت: توقیف اموال، شناسایی کیف پولهای مجازی، صدور قرار تأمین متناسب برای متهمان و تعیین میزان دقیق مال مورد ادعای شکات به عنوان اقدامات اولیه تعقیبی در این نوع از پروندهها محسوب میشود.
القاصی گفت: در پروندههایی که در دادگستری در حال رسیدگی هستند مشاهده میشود که بسیاری از ارزها غیر واقعی و بدون پشتوانه هستند و افرادی مبالغشان را در قالب دلار و یا ارز دیگری پرداخت کرده اند و افراد سودجو از این طریق اقدام به کلاهبرداری کرده و در جریان رسیدگی مشخص میشود اموال زیادی از افراد کلاهبردار برای پرداخت وجوه مالباختگان شناسایی نمیشود و یا اموال شناسایی شده، کفاف حقوق مالباختگان را نمیدهد.
وی با اشاره به این نکته که امروزه در پروندههای رمزارز با سیل عظیمی از جمعیت مالباختگان روبهرو هستیم به مردم توصیه کرد: به راحتی افراد اطلاعاتشان را در اختیار دیگران و افراد سودجو قرار ندهند چرا که دستگیری آنها، به دلیل پولشویی و یا اینکه اموالشان را به نام دیگران میزنند سخت و زمانبر است.
القاصی در پایان در خصوص اقدامات صورتگرفته بهمنظور پیشگیری از وقوع جرم در حوزه رمزارزها بیان کرد: اقدامات مختلفی بهمنظور پیشگیری از وقوع جرم در خصوص رمزارزها در دستور کار قرار گرفته که میتوان به آموزش عمومی از طریق ارسال پیامک به حدود ۹۰ میلیون مخاطب از طریق معاونت پیشگیری از وقوع جرم استان تهران، آموزش عمومی از طریق برنامهسازی برای بیش از ۲۰ میلیون دنبالکننده، توجیه صرافیهای رمز ارز در جهت رعایت موازین قانونی در تعامل با پلیس فتا، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه و مشارکت فعال در تدوین قانون جدید بانک مرکزی و همچنین لایحه اصلاح قانون جرایم رایانهای، از جمله اقداماتی است که میتوان به آنها اشاره کرد.
به گفته تحلیلگران، بونک (BONK) پس از رشد قیمتی قابل توجه در ماههای اخیر، اکنون در آستانه یک روند صعودی جدید قرار دارد. قیمت BONK که از ماه آوریل تاکنون بیش از ۱۴۰ درصد رشد داشته، همچنان بالاتر از میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه قرار گرفته؛ سطحی که به عنوان حمایت کلیدی در ساختار صعودی این میم کوین سولانایی تلقی میشود.
شرکت استراتژی متعلق به مایکل سیلور که به دلیل استراتژی تهاجمی انباشت بیت کوین (BTC) شناخته میشود، برنامه جمعآوری تا ۲.۱ میلیارد دلار از طریق فروش سهام ترجیحی دائمی سری A با نرخ سود ۱۰ درصد را اعلام کرده است. این اقدام گمانهزنیهایی را درباره احتمال خرید بزرگ دیگری از بیت کوین برانگیخته است.
حجم معاملات باز (Open Interest) قراردادهای آتی بیتکوین در صرافیهای مشتقات ارز دیجیتال به رکورد بیسابقهای رسیده است. این در حالی است که قیمت بیتکوین به زیر ۱۱۱ هزار دلار کاهش یافته و معاملهگران انتظار دارند که این ارز دیجیتال به روند صعودی خود ادامه داده و به بالاترین سطح تاریخی جدیدی دست یابد.
اوکیایکس (OKX)، شرکت فناوری بلاکچین و یکی از بزرگترین صرافیهای ارز دیجیتال در جهان، xBTC، نسخه رپدشده بیتکوین (BTC) را بر روی بلاکچین لایه یک آپتوس (Aptos) راهاندازی کرد. این اقدام، دسترسی کاربران آپتوس به BTC رپدشده را بدون نیاز به کارمزد مینت یا بازخرید فراهم میکند و امکانات جدیدی را برای دیفای به ارمغان میآورد.
Δ