رئیس حوزه هنری خراسان رضوی گفت: آیین رونمایی از آثار برتر سینمایی و کتاب دومین رویداد «سینما حماسه» حوزه هنری خراسان رضوی در پردیس سینما هویزه مشهد برگزار شد.
به گزارش میراثآریا، مجید عسگری گفت: در این مراسم از فیلمهای «سر» به کارگردانی علیرضا رضایی، «سیاه ماهی» به کارگردانی سعید ولی زاده و «پای پرواز» به کارگردانی روح الله جلالی طلب که در باشگاه فیلم رویش حوزه هنری خراسان رضوی تولید شده بودند رونمایی شد.
رئیس حوزه هنری خراسان رضوی ادامه داد: دومین رویداد سینما حماسه بیش از ۷۰۰ طرح سینمایی در قالب مستند و فیلم کوتاه داستانی را پذیرش کرده و پس از مشاوره، داوری و پالایش، در نهایت سه اثر را برای نمایش، روز گذشته آماده کرد.
عسگری افزود: این آثار در حوزه مستند و فیلم کوتاه داستانی به تولید رسیدند و توسط هنرمندان توانمندی که در این عرصه فعالیت کردهاند، آماده نمایش برای تماشاگران شدند. رئیس حوزه هنری خراسان رضوی تصریح کرد: فیلمهای «سر» و «پای پرواز» در چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران حضور داشتند، همچنین فیلم «سیاه ماهی» در سومین جشنواره چند رسانهای میراث فرهنگی حضور داشت.
کتاب «نشستهای تخصصی دومین رویداد سینما حماسه» که در این آیین رونمایی شد، شامل گفتارهایی از دکتر محمد شهبا، محمد گذرآبادی، هادی مقدم دوست، نصرتالله تابش و فرزاد قائمی درباره زیبایی شناسی فیلم کوتاه حماسی، ژانرحماسی، شخصیت حماسی، فرم و حماسه و تطور اعصار سه گانه حماسه در ایران است که توسط احمدرضا کرمی گردآوری و به چاپ رسیده است.
همچنین سه فیلمنامه برگزیده رویداد سینما حماسه به همراه مشخصات گروه تولید کننده فیلمها و تصاویری از برگزاری دومین رویداد سینما حماسه در این کتاب منتشر شده است.
در این مراسم از سید جواد موسوی، مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی و سید حسن ایزانلو کارشناس روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی برای همکاری در فیلم کوتاه سیاه ماهی که به موضوع قنات پرداخته بود، قدردانی شد.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ