مدیرپایگاه میراث جهانی هگمتانه گفت: عکاسان همدانی در روز جمعه ۳۰ آذر از پایگاه میراث جهانی هگمتانه بازدید و عکاسی میکنند.
به گزارش میراثآریا، حسن سلطانی گفت: در این تور عکاسی، عکاسان علاقهمند به بازدید و عکاسی با ثبت نام میتوانند در روز جمعه ۳۰ آذر از ساعت ۹صبح تا ۱۲ ظهر شرکت کنند.
مدیرپایگاه میراث جهانی هگمتانه ادامه داد: بازدید و عکاسی از شهر باستانی، موزه تاریخ، موزه کلیساها و نمایشگاه میناکاری و کارگاه مجسمهسازی از برنامه های پیش بینی شده برای این عکاسان است.
هگمتانه، قدمتی بالغ بر ۳۰۰۰ سال دارد و اشیای زرین و سیمین متعلق به دوره هخامنشی، الواح زرین منتسب به آریارمنه و ارشام (اجداد داریوش) و جامهای زرین و سیمین از جمله ریتون مشهور طلایی در این منطقه باستانی کشف شدهاند.
وجود جاذبههای همچون موزه هگمتانه و مجموعه کلیساها، هگمتانه را به یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری همدان تبدیل کرده است. هگمتانه، در تاریخ ۲۴ شهریور سال ۱۳۱۰ با شماره ۲۸ به ثبت ملی رسیده و در مرداد ۱۴۰۳ شمسی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ