سازمان شیلات ایران اعلام کرد که صادرات خاویار ایران با ارزش سه میلیون و ۲۰۰ هزار دلار رشد ۱۱۲ درصدی در ۹ ماهه امسال نسبت به کل صادرات سال گذشته را تجربه کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران در حاشیه آیین 38 مین آیین معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی به خبرنگار ما گفت: در 9 ماهه امسال 5 تن و 346 کیلوگرم خاویار پرورشی به ارزش سه میلیون و 200 هزار دلار از مسیر گمرک ایران صادر شده است که 112 درصد نسبت به صادرات 12ماهه سال 1402 افزایش نشان میدهد.
ناصر کرمیراد افزود: خاویار پرورشی ایران در سال جاری به 28 کشور جهان صادر شده است.
وی برآورد کرد؛ بیش از 50 درصد این رقم نیز از طریق مسافری از کشور خارج شده باشد.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات ایران تصریح کرد: کشورهای امارات متحده عربی، قطر و بلژیک در رتبههای نخست تا سوم صادرات خاویار پرورشی ایران در 9 ماهه نخست سال جاری قرار دارند.
وی علت افزایش صادرات خاویار پروشی ایران را در وهله نخست کیفیت بالای خاویار تولیدی و جایگاه ویژه تقاضای خاویار ایران در بازار بینالمللی دانست.
کرمیراد با بیان این که در سال گذشته 21 تن و 612 کیلوگرم استحصال خاویار پرورشی در کشور داشتیم، گفت: سال گذشته 4 تن و 784 کیلوگرم خاویار پرورشی از کشور صادر شد.
وی ادامه داد: به زودی گزارش کل استحصال خاویار پرورشی در 9 ماهه سال جاری، تکمیل و جمعبندی میشود.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان در مورد تعداد واحدهای پرورش ماهیان خاویاری اذعان داشت: در شش ماهه امسال 304 مزرعه فعال در حوزه پرورش ماهیان خاویاری در 22 استان کشور اعلام شده است.
به گفته وی، گیلان، مازندران و فارس از استانهای پیشرو در تولید خاویار پرورشی هستند.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ