رئیس انجمن کارخانجات خوراک دام کشور با اشاره به تعطیلی ۷۰ درصد کارخانههای خوراک دام در کشور گفت: ۳۲ میلیون تن تولید این بخش است که این کارخانهها سالانه تنها ۱۰ تا ۱۲ میلیون تن تولید دارند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، «رضا سواری» رئیس انجمن کارخانجات خوراک دام کشور، در نهمین همایش و نمایشگاه صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان، از خالی بودن 70 درصدی ظرفیت تولید صنعت خوراک دام خبر داد.
وی با اشاره به وجود 866 کارخانه با ظرفیت 32 میلیون تن، گفت که این کارخانهها سالانه تنها 10 تا 12 میلیون تن تولید دارند در حالی که نیاز مرغداریهای کشور 21 میلیون تن است.
سواری، تولید بیرویه و بدون نظارت بهداشتی خوراک دام در مرغداریها (نیمی از کل تولید) را عامل تولید گوشت قرمز و مرغ غیربهداشتی دانست و پیشنهاد داد نهادههای خام وارداتی مستقیماً به کارخانهها منتقل شده و پس از فرآوری به دامداران و مرغداران ارائه شود.
وی دریافت مالیات از کارخانهها در حالی که بخش کشاورزی معاف از مالیات است را مشکل اساسی خواند و از عدم صدور مجوز صادرات خوراک دام با وجود پتانسیل صادراتی بالا انتقاد کرد.
وی گفت: کمبود سرمایه در گردش، افزایش 6 برابری قبض برق به بهانه ترانزیت، قطعی برق بدون اطلاع قبلی، کمبود نیروی متخصص و پیچیدگیهای صدور مجوز از دیگر مشکلات این حوزه است.
* وجود کارگا های متعدد خوراک دام!
در ادامه، «جلیل فشنگچی» رئیس اتحادیه کارخانجات خوراک دام کشور، به وجود کارگاههای غیرمجاز فراوان خوراک دام و استفاده کارخانههای آردسازی از مواد نامناسب اشاره کرد و گفت در نتیجه، خوراک بیکیفیت تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم سالانه 12 میلیارد دلار (معادل یک سوم درآمد نفتی کشور) نهاده دامی وارد میشود و میزان وابستگی کشور به این محصول حدود 90 درصد است.
انتهای پیام/؛
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ