عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: ۹۰ درصد پسته تولیدی کشور صادر و تنها ۱۰ درصد آن در داخل مورد استفاده قرار میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباسی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در مورد قیمت آجیل گفت: پسته یکی از اقلام محوری صادراتی در حوزه کشاورزی است و برخی از سالها تا حدود 2/1 تا 3/1 میلیارد دلار ارز آوری داشته است. 90 درصد پسته تولیدی کشور صادر میشود و تنها 10 درصد آن در داخل مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: اگر قیمت پسته به صورت متوسط 15 دلار باشد، قیمت صادراتی آن نزدیک به قیمت واقعی است. لذا انتظار میرود پسته با قیمت مناسب تری در داخل عرضه شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: قیمت تمام شده پسته بالاست. پرداختها همواره از جیب مصرف کننده انجام میشود و تولیدکننده اهتمامی به کاهش قیمت تمام شده ندارد. متوسط تولید در کشور زیر هزار کیلو در هکتار است در حالیکه برخی از کشورها از هر هکتار تا 3 تن پسته برداشت میکنند. بنابراین اگر به دنبال کاهش قیمت هستیم، تولیدکننده باید به سمت بهره وری تولید رفته و از ارقام پر محصول و با کیفیت بالاتری استفاده کند تا هم آب کمتری مصرف شده و هم تولید بیشتری داشته باشد تا قیمت تمام شده کاهش یافته و مردم داخل کشور نیز بتوانند با قیمت مناسب تری آن را تهیه کنند.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه برای وزارت جهاد کشاورزی تعیین شده تا 50 درصد افزایش بهره وری در حوزه تولید پسته داشته باشد و 700 کیلو برداشت در هکتار تا 3 برابر افزایش یابد تا قیمتها نیز کاهشی شود.
عباسی با بیان اینکه در حوزه خودرو نیز بار بر دوش مردم قرار میگیرد اذعان کرد: اگر در حوزه پسته به سمت بهره وری برویم، تولید کننده بیشتر سود خواهد کرد و مصرف کننده نیز میتواند پسته خریداری کند.
انتهای پیام/
مطلب پیشِرو حاوی ۴۰ ظرفیت ساختاری نهفته و بالقوه کشاورزی ایران است که بدون گره خوردن به نتیجه مذاکره هستهای ایران و آمریکا، امکان فعال شدن دارد، برای این هدف، «اقدام برای شکوفایی» باید جای «انتظار برای گشایش» را بگیرد.
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی گفت:حال حاضر، در ۶۳۰ کشتارگاه فعال کشور، بیش از ۸۰۰ ناظر شرعی مستقر هستند و نظارتها بهصورت میدانی و لحظهبهلحظه انجام میشود.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: این سازمان با تمام توان در راستای اجرای سیاستهای دولت برای شفافیت و خدمترسانی به مردم حرکت میکند و امیدواریم با تکمیل سامانه پنجره واحد زمین، گام مهمی در جهت کاهش فساد و افزایش رضایتمندی مردم برداریم.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: ۱۰ کشور بزرگ فعال در حوزه تجارت حلال عمدتاً غیر اسلامی هستند و سهم جمهوری اسلامی ایران با ظرفیتهای عظیم خود یک دهم درصد است.
Δ