با وجود اینکه در هفته های پایانی سال گذشته قیمت سیب زمینی به کمک واردات کمی تعدیل شده بود در سال جاری دوباره شاهد کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصول در بازار هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم سیب زمینی محصول پرمصرف در سبد غذایی خانوار بر اساس مشاهدات میدانی در هیچ کدام از میادین میوه و تره بار شهرداری تهران مشاهده نمیشود و قیمت این محصول در بازار نیز افزایش یافته است.
در حالی که سیب زمینی تازه نیز به بازار آمده است اما بر اساس مشاهدات میدانی هر کیلوگرم از این محصول در نقاط مختلف تهران از 55 هزار تومان تا 89 هزار تومان به فروش میرسد، سایر صیفیجات از جمله خیار نیز قیمت بالایی دارد به طوری که هر کیلوگرم از این محصول در میادین میوه 49 هزار تومان و در بازار تا 80 هزار تومان به فروش میرسد.
نمازی مدیرعامل جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی پیش از این اعلام کرده بود که واردات سیب زمینی برای تنظیم بازار تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد و در صورتی که این ادعا واقعیت داشته باشد مشخص نیست که چرا سیب زمینی برای عرضه در میادین میوه وجود ندارد و قیمت آن در بازار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه موسسه جهاد استقلال برای واردات سیب زمینی دو کشور پاکستان و ترکیه را هدف قرار داده است، افزود: 50 هزار تن سیب زمینی سفارش داده شده که بخشی از آن صنعتی است و توسط بخش خصوصی و موسسه جهاد استقلال وارد میشود.
نمازی با تاکید بر اینکه واردات سیب زمینی تا تنظیم شدن بازار ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: شخصا امیدوارم روزی برسد که ایران از واردات سیب زمینی بینیاز شود و سیب زمینی تولید داخل را به سیب زمینی خارجی ترجیح میدهم.
انتهای پیام/
فناوری امضای ایزوتوپی با تحلیل دقیق ایزوتوپهای آب و خاک، امکان تعیین منشأ جغرافیایی محصولات را با دقتی بیسابقه فراهم میآورد.
در حالی که به تازگی حداکثر قیمت هرکیلوگرم برنج تنظیم بازاری هندی به ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان افزایش یافته است بر اساس مشاهدات میدانی این محصول در فروشگاههای زنجیره ای کماکان به قیمت ۵۰ هزار تومان به فروش میرسد.
معاون سازمان تات، از تدوین برنامه جامع عملیاتی آموزش و ترویج کشاورزی به تفکیک استانها خبر داد و گفت: این برنامه با هدف انسجامبخشی، پاسخگویی مؤثر به مسائل بخش کشاورزی و ارتقای بهرهوری، برای نخستینبار با مشارکت مراکز ملی و استانی و در چارچوب اسناد
پرتودهی با دز پایین، جایگزینی فناورانه برای پاستوریزاسیون حرارتی سنتی است؛ روشی که با تابش کنترل شده اشعه گاما، ایکس یا الکترون، عوامل بیماریزا مانند سالمونلا و لیستریا را در شیر، آبمیوه و تخممرغ غیرفعال میسازد.
Δ