رئیس سازمان امور عشایر گفت: در حال برنامه ریزی هستیم که خودروهایی با کمکفنرهای مناسب و بدون پرداخت تعرفههای گمرکی مانند آمبولانس برای جامعه عشایری وارد کشور شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، جهانبخش میرزاوند، رئیس سازمان امور عشایر کشور، امروز در نشست خبری اظهار داشت: پشم باقیمانده در دامهای عشایر به یک معضل زیستمحیطی تبدیل شده و نیازمند سرمایهگذاری برای فرآوری و ایجاد ارزش افزوده برای این محصول هستیم.
وی تأکید کرد: برای حمایت از تولید دام عشایر نیز نیازمند سرمایهگذاری هستیم. اگر زنجیره تولید در بخش دام عشایر از بین برود، زنجیرهای چند هزار ساله که با محیطزیست سازگار است، از بین خواهد رفت. آسیبی که به دام عشایر وارد میشود، بسیار بیشتر از آسیب دامداریهای صنعتی است.
میرزاوند با بیان اینکه 25 درصد گوشت قرمز مورد نیاز بازار توسط عشایر تولید میشود، اظهار داشت: آمار دقیقی درباره جمعیت دامی عشایر در کشور وجود ندارد و حتی همکاریهای لازم از سوی خود عشایر برای ارائه آمار صحیح به آمارگیران انجام نمیشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم براساس آمار موجود، جمعیت دام عشایر کشور حدود 29 میلیون رأس است.
وی گفت: در صورت رفع مقررات دستوپاگیر تولید و ارائه حمایتهای مالی لازم، امکان افزایش تولید دام در جامعه عشایری و حتی بینیازی کشور از واردات گوشت قرمز وجود دارد.
میرزاوند درباره وضعیت کوچ عشایر توضیح داد: بخش عمده کوچ عشایر همچنان به صورت سنتی انجام میشود، اما برای مسافتهای طولانی و جابهجایی بین استانها از کوچ صنعتی با خودرو استفاده میشود.
وی در پاسخ به سوال خبرگزاری تسنیم درباره تسهیلات حملونقل برای عشایر اظهار داشت: در حال برنامه ریزی هستیم که خودروهایی با کمکفنرهای مناسب و بدون پرداخت تعرفههای گمرکی مانند آمبولانس برای جامعه عشایری وارد کشور شود. این امر میتواند امنیت جابهجایی جوامع عشایری در مناطق صعبالعبور را بهبود بخشد.
میرزاوند در پاسخ به سوال دیگری گفت: نیاز غالب جامعه عشایری به وانت و خودروهای مناسب مناطق صعبالعبور است و امیدواریم این خواسته جامعه عشایر مورد قبول قرار گیرد.
انتهای پیام/
در حالی که قیمت برنج در ژاپن دو برابر شده وزیر کشاورزی این کشور گفت قصد دارد با تسریع رسیدن برنج از ذخایر دولتی به فروشگاهها، این محصول را تا اوایل ژوئن با قیمت زیر ۳۰۰۰ ین (۲۱ دلار) در هر ۵ کیلوگرم ارائه دهد.
سفیر چین در تهران از آمادگی کشورش برای گسترش همکاری های فنی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف بخش کشاورزی خبر داد.
مطلب پیشِرو حاوی ۴۰ ظرفیت ساختاری نهفته و بالقوه کشاورزی ایران است که بدون گره خوردن به نتیجه مذاکره هستهای ایران و آمریکا، امکان فعال شدن دارد، برای این هدف، «اقدام برای شکوفایی» باید جای «انتظار برای گشایش» را بگیرد.
مسئول حوزه نمایندگی ولیفقیه در سازمان دامپزشکی گفت:حال حاضر، در ۶۳۰ کشتارگاه فعال کشور، بیش از ۸۰۰ ناظر شرعی مستقر هستند و نظارتها بهصورت میدانی و لحظهبهلحظه انجام میشود.
Δ