معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، از اخذ مجوز سرمایهگذاری خارجی ۶ میلیارد دلاری در بخش کشاورزی برای ایجاد کشت و صنعت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اکبر فتحی معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به این که در حوزه سرمایهگذاری کشاورزی، اقدامات قابل توجهی در دست انجام است، گفت: مجوز سرمایهگذاری خارجی برای حدود 6 میلیارد دلار در بخش کشاورزی برای ایجاد کشت و صنعت اخذ شده و نیازمند پیگیری جدی است تا با اقدام وزیر جهاد کشاورزی در صدور ابلاغ مشاور سرمایهگذاری، این امر سرعت بیشتری گیرد.
لازم به ذکر است، در حوزه کشاورزی، واحدهای کشت و صنعت به مجموعههایی اطلاق میشود که تلفیقی از فعالیتهای کشاورزی (کِشت) و صنعتی (فرآوری و تبدیل محصولات کشاورزی) را بهصورت یکپارچه در درون یک واحد یا شرکت انجام میدهند. این واحدها معمولاً در مقیاس بزرگ فعالیت دارند و هدف اصلی آنها زنجیرهای کردن تولید از مزرعه تا بازار است.
مثالهای معروف از این واحدهای تولیدی، کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در استان خوزستان(تولید نیشکر و شکر) و کشت و صنعت مغان در استان اردبیل(شامل کشت، دامداری، باغداری، کارخانه لبنیات و کنسانتره میوه) هستند.
در واقع واحدهای کشت و صنعت، زنجیرهای کامل از تولید تا فرآوری و عرضه محصول را در یک ساختار مدیریتی و اجرایی منسجم پیاده میکنند.
سرمایهگذاری 6 میلیارد دلاری محقق میشود؟
نکته قابل توجه در خصوص 6 میلیارد دلار اظهار شده این است که این رقم تنها مربوط به مجوز سرمایهگذاری است. به عبارت دیگر تحقق این میزان سرمایهگذاری در این حوزه که میتواند تحول بسیار بزرگی در این زمینه به وجود بیاورد نیاز به وجود سرمایهگذار معتبر و انعقاد قرارداد خواهد داشت.
انتهای پیام/
واردات برنج هندی ۱۱۲۱ با موافقت معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی دوباره آزاد شد اما قیمت هر تن از این محصول ۹۴۰ یورو خواهد بود که در مقایسه با گذشته کاهش یافته است.
با درخواست وزارت جهاد کشاورزی، صادرات تفاله چغندر و نیشکر و آخل آن آزاد شد، درحالی که تولید خوراک دام استحصالی از صنایع جانبی نیشکر در کشور معمول است و می تواند ارز آوری بیشتری برای کشور ایجاد کند.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران از رونمایی از «دانشنامه زعفران» حاصل فعالیت فشرده و مداوم تیمهای مختلف علمی برای جمع آوری این اثر خبر داد.
سخنگو و نائب رئیس دوم اتاق اصناف ایران در خصوص نرخگذاری نان توسط استانداریها گفت: هر نوع قیمتگذاری باید با حضور نماینده بخش خصوصی و بر اساس درآمد و هزینههای واقعی نانواها صورت بگیرد.
Δ