سبحانیان با اشاره به سوالات مردم درباره ضرورت پرداخت مالیات با وجود منابع نفتی، گفت: “تورم یکی از مشکلات اساسی کشور است که سالهاست با آن دست و پنجه نرم میکنیم. دلیل این مساله وابستگی به نفت و بودجهای است که به درآمدهای نفتی وابسته است.”
سید محمد مهدی سبحانیان، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، در دومین همایش ملی امنیت اقتصادی اظهار کرد: من جنایات رژیم کودککش صهیونیستی را محکوم میکنم و از تمامی افرادی که برای حفظ امنیت کشور تلاش میکنند، تشکر میکنم.
وی افزود: اگر از امنیت به عنوان شرط لازم برای حفظ ثبات یاد میکنیم باید تامین مالی امنیت را هم مد نظر داشته باشیم.
رئیس سازمان مالیاتی کشور گفت: سالهای سال بود که رهبری تاکید می کرد باید وابستگی ما به منابع نفتی کاهش پیدا کند .
سبحانیان با بیان اینکه مردم سوال میکنند چرا باید مالیات بدهیم وقتی نفت داریم؟ گفت: تورم یکی از مسائل اصلی کشور است و سالهاست که کشور درگیر آن است، دلیلش هم این است که به نفت وابسته هستیم و بودجه به نفت وابسته است.
وی ادامه داد: در ایران ۴۵ درصد از هزینه های کشور از مالیات تامین می شود اما در برخی از کشورها تمامی هزینه های کشور از مالیات تامین می شود و به درآمد نفتی تکیه نمیکنند.
رئیس سازمان مالیاتی کشور تصریح کرد: البته در یکی دو سال گذشته ۵۲ الی ۵۳ درصد درآمدهای کشور از مالیات تامین شده است.
سبحانیان گفت: باید سطح تمکین مردم را برای پرداخت مالیات افزایش دهیم و به مردم پاسخ دهیم که مالیات در کجا هزینه میشود؛ ما امسال این امکان را فراهم کردیم که مردم بتوانند انتخاب کنند مالیاتشان در کجا هزینه شود، به عنوان مثال برای پروژه های عمرانی هزینه شود یا شهرسازی.
وی گفت: در سال گذشته ۳۵۰ الی ۴۰۰ هزار نفر از مردم و کسبه و بازاریان در این طرح شرکت کردند و خودشان انتخاب کردند که مالیاتشان در کجا هزینه شود.
رئیس سازمان مالیاتی کشور گفت: ما معتقدیم فعالین اقتصادی نباید وقتشان بین ادارات مالیاتی تلف شود و باید بدون هدر دادن وقت تکالیف مالیاتی خودشان را انجام دهند.
سبحانیان با بیان اینکه سقف استفاده از ماده ۱۰۰ را بالا برده ایم بیان کرد: تبصره ماده ۱۰۰ فرار مالیاتی نیست و کاسب بدون معطلی می تواند تکلیف مالیاتی خود را ادا کند.
وی ادامه داد: امسال تعداد اظهارنامه مالیاتی حدود ۳۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرده و تبصره ماده ۱۰۰ حدود یک میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.
رئیس سازمان مالیاتی کشور با بیان اینکه باید مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی و کسبه را در محل کسب و کارشان شنید نه در ادارات، گفت: مالیات باید تبدیل به یک قاعده شود و افراد رتبه بندی شوند؛ یعنی کسی که مالیات پرداخت نمی کند نتواند ارز ترجیحی و وام بگیرد و فردی که مالیات خود را پرداخت می کند بتواند این امتیازها را دریافت کند.
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ