روزنامه اطلاعات هفتم آبان ماه سال ۱۳۸۴ یکی از تیترهای اصلی خود در صفحه یک را به اعطای ۲۰ میلیون ریال سهام عدالت به اقشار آسیبپذیر اختصاص داد.
تصمیم دولت برای تخصیص سهام عدالت به دهه ۸۰ برمیگردد. تصویب اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت در تاریخ ۲۳ آبان ۸۴ نشاندهنده عزم جدی دولت برای اجرای این طرح بود. به دنبال این اقدام، پیش از آغاز سال ۸۵، سهام مذکور در چهار استان به تعدادی از مشمولان اختصاص یافت.
یک سال بعد هم دولت نهم در یک مراسم دولتی واگذاری سهام عدالت را آن هم با هدف کاهش فقر به طور رسمی اعلام کرد.
در همین ارتباط، روزنامه اطلاعات در چنین روزی در سال ۸۴، طی گزارشی از اختصاص سهام عدالت به اقشار آسیبپذیر خبر داد.
در ابتدای این گزارش آمده است: «رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور آییننامه اجرایی توزیع سهام عدالت» به منظور افزایش ثروت خانوارهای ایرانی را با قید دوفوریت به رئیس جمهوری تقدیم کرده است. این آییننامه اجرایی که با دستور رئیس جمهوری از سوی فرهاد رهبر تهیه شده است، هماکنون در دستور کار فوری کمیسیون اقتصادی دولت قرار دارد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آیین نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت برای طرح و تصویب با قید دوفوریت در جلسه هیات وزیران را به رئیس جمهوری تقدیم کرده است.»
در ادامه این گزارش نوشته شده است: «بر اساس این گزارش، آییننامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت در قالب ۱۱ ماده بوده و وظایف هر یک از دستگاههای اجرایی برای تحقق این امر در آن تعیین شده است.
در ماده اول این آییننامه اجرایی آمده است: سهام عدالت شامل ۴۹ درصد سهام کلیه شرکتهای مادر تخصصی و همچنین شرکتهای بیمه دولتی با رعایت اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ۴۹ درصد سهام و دارایی دستگاههای موضوع ماده (۱۶۰) قانون برنامه چهارم توسعه است. بر اساس ماده دوم آییننامه اجرایی «افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت دستگاهها و وزارتخانههای ذی ربط موظفند سهام عدالت این آییننامه را حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب آن یکجا به سازمان مالکیت، سازمان مالکیت شرکتهای دولتی بر اساس مفاد بند (ز) ماده (۷) قانون برنامه چهارم منتقل کنند.».
قیمت دلار در بازار آزاد با ریزش روبرو شد. قیمت دلار در معاملات امروز بازار آزاد به ۸۷ هزار و ۹۵۰ تومان رسیده است.
با آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک در تیرماه ۱۴۰۴، حساب سرپرستان خانوار دهکهای یک تا سه با ۵۰۰ هزار تومان اعتبار به ازای هر نفر شارژ شد. وزارت رفاه اعلام کرد این طرح فعلاً برای ۲۸ میلیون نفر اجرا شده و پاسخگوی پرسشهای مردمی درباره نحوه استفاده، فروشگاههای مجاز و اعتراض به دهکبندی است.
بورس معاملات امروز را با سقوط بالای ۵۱ هزار واحدی در شاخص کل به پایان رساند و بسیاری از نمادها به رنگ قرمز درآمدند و تعداد محدودی از آن ها سبز بودند. نمادهای فارس، فملی و فولاد از جمله نمادهای برجسته بورس در این روز بودند. در این گزارش، به تحلیل روند معاملات روز گذشته و همچنین مهمترین اخبار اخیر در حوزه بورس خواهیم پرداخت.
آخرین قیمت معاملات توافقی دلار حواله در بازار ارز تجاری ۶۹هزار و ۴۸۲ تومان و دلار اسکناس ۷۱هزار و ۴۲۷ تومان ثبت شده است.
Δ