واریز معوقات حقوق بازنشستگان و همچنین ۳۰ درصد متناسب سازی حقوق آن ها در سال ۱۴۰۴ صورت خواهد گرفت.
حقوق بازنشستگان در سال آینده ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند و این میزان افزایش حقوق برای بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری اعمال خواهد شد.
اما افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان تنها مبلغی نیست که به میزان دریافتی بازنشستگان در سال آینده میپردازد، بلکه در سال ۱۴۰۴ طبق برنامه هفتم توسعه، شاهد اجرای ۳۰ درصد متناسبسازی حقوق بازنشستگان نیز خواهیم بود.
۴۰ درصد کل متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال جاری اجرا شد. بازنشستگان مبالغی را در نیمه اول سال با عنوان علیالحساب متناسبسازی دریافت کردند و از آبانماه متناسبسازی حقوق بازنشستگان به طور رسمی اجرایی شد و مبلغ متناسبسازی در فیش حقوقی بازنشستگان درج شد. حقوق بازنشستگان در ماههای آذر و دی نیز همراه با اعمال متناسبسازی واریز شد و در دو ماه پایانی سال نیز متناسبسازی حقوق بازنشستگان اجرا خواهد شد. همچنین ۳۰ درصد دیگر از متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال آینده و ۳۰ درصد دیگر در سال ۱۴۰۵ انجام خواهد شد.
همچنین در سال آینده معوقات بازنشستگان نیز تعیین تکلیف خواهد شد. به تازگی سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، از تصویب پرداخت ۹۹۵ هزار میلیارد تومان مطالبات بازنشستگان در بودجه سال آینده خبر داده است.
طبق اعلام رحیم زارع، به دولت اجازه داده شده تا برای پرداخت این مطالبات، نسبت به جابجایی ردیف های بودجهای اقدام کند.
بنابراین در سال ۱۴۰۴ علاوهبر افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان، مبالغ دیگری با عنوان متناسب سازی یا معوقه حقوق بازنشستگان به حساب این قشر واریز خواهد شد.
روز گذشته نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تیم اقتصادی دولت، گفت: آقای رئیس جمهور به فریاد بازنشستگان برسید که دیگر سفرهای برای آنها نمانده و سفرههای آنها کوچک و کوچکتر از قبل شده و دلیل این بیتدبیری بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.
سید جواد حسینی کیا در نشست علنی روز (یکشنبه، ۷ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری خطاب به رئیس جمهور با انتقاد از نابسامانی در بازار ارز و طلا، گفت: نابسامانی ایجاد شده ناشی از ناکارآمدی مدیران است و نباید اجازه دهیم این ناکارآمدی سفرههای مردم را کوچک و مردم را نسبت به انقلاب بدبین کند.
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای رئیس جمهور به فریاد بازنشستگان برسید که دیگر سفرهای برای آنها نمانده و سفرههای آنها کوچک و کوچکتر از قبل شده و دلیل این بیتدبیری بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ