معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیات وزیران مبنی بر شروط تخفیف ۵ درصدی نرخ خوراک پالایشگاهها را ابلاغ کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف مصوبه 26 دی هیات وزیران در خصوص آیین نامه اجرایی ماده 45 قانون برنامه 5 ساله هفتم با موضوع شروط تخفیف نرخ خوراک پالایشگاهها به اجرای طرحهای کیفیسازی را به وزارتخانههای نفت،اقتصاد و صنعت، سازمان برنامه و بودجه و سازمان ملی استاندارد ابلاغ کرد.
بر اساس این گزارش، شرکت پالایش و پخش مکلف است ظرف دو ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه با همکاری شرکتهای پالایشی و از طریق شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت نسبت به تصویب طرحهای کیفی سازی هر یک از شرکتهای پالایش نفت به نحوی اقدام کند که ترکیب و کیفیت فراوردههای اصلی تولیدی هر یک از شرکتها از استاندارد سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت محیط زیست برخوردار باشد.
تبصره 1: میزان فرآوردههای سنگین تولیدی شرکتهای پالایش نفت در پایان اجرای قانون برنامه 5 ساله هفتم پیشرفت مصوب 1403 نباید از 20 درصد تولیدات آن شرکتها بیشتر باشد.
تبصره 2: طرحهای کیفیسازی فراوردههای نفتی باید شامل زمان بندی مشخص و میزان پیشرفت مالی و فیزیکی به صورت ماهانه باشد.
تبصره 3: با توجه به میزان پیشرفت فیزیکی طرحهای کیفی سازی هر یک از شرکتهای پالایش نفت، شرکت پالایش و پخش سالانه نسبت به بازنگری فهرست و برنامههای زمان بندی طرحهای کیفی سازی هر یک از شرکتها اقدام میکند.
اعطای تخفیف 5 درصدی خوراک شرکتهای پالایش نفت و میعانات گازی و نیز تخفیف خوراک تحویلی به شرکتهای پتروشیمی مشروط به رعایت موارد زیر است.
– اختصاص حداقل 40 درصد از سود خالص پایان سال مالی قبل به حساب اندوخته سرمایهای مخصوص پروژههای کیفیسازی و توسعه زنجیره پایین دستی هر شرکت
– پیشرفت مالی و فیزیکی پروژههای کیفی سازی مصوب شرکت پالایش و بخش بر اساس گزارش شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت
تبصره: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت موظف است گزارشهای فصلی عملکرد پروژهها به همراه دلایل تاخیر در اجرای طرحها را به شرکت پالایش و پخش ارائه کند. صحت سنجی دلایل تاخیر و شرح گزارش و به تبع آن تعدیل درصد پیشرفت فیزیکی طرح مبتنی بر دلایل موجه تاخیر به تشخیص شرکت پالایش و بخش انجام میشود.
سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است پس از دریافت گزارشها و مستندهای مربوط به طرحهای کیفیسازی، همکاری لازم را در چارچوب قوانین با شرکتهای پالایش نفت و عمل آورده و نسبت به صدور مجوزهای زیست محیطی و یا تعیین تکلیف آنها ظرف سه ماه اقدام کند.
تبصره: احداث طرحهای کیفی سازی پالایشگاههای موجود با رعایت الزامات زیست محیطی و سایر قوانین و مقررات مربوط و منوط به عدم احداث واحدهای جدید تقطیر نفت خام از محدودیت استقرار صنایع در شعاع شهرهای محل پالایشگاهها مستثنا هستند.
گمرک موظف است به منظور تسهیل و تسریع در ترخیص کالا و تجهیزات مرتبط با پروژههای موضوع این آیین نامه نسبت به ایجاد خط سبز گمرکی ویژه و ترخیص کالا حداکثر ظرف سه ماه پس از اظهار و با رعایت قوانین و مقررات اقدام کند.
با توجه به حجم بالای پروژههای شرکتهای پالایش نفت از لحاظ ادوات و تجهیزات مورد نیاز و با توجه به محدود بودن ظرفیت تولید سازندگان داخلی از لحاظ کمی و کیفی، وزارت نفت فهرست اقلام وارداتی مورد نیاز برای اجرای طرحهای موضوع این آیین نامه را برای تایید به وزارت صنعت ارسال میکند تا طبق قوانین و مقررات مربوط اقدام شود.
شرکتهای تابع وزارت نفت موظف هستند گزارش اقدامات در راستای اجرای این آیین نامه را هر سه ماه یکبار به سازمان برنامه و بودجه ارائه دهند.
انتهای پیام/
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ