قیمت طلا و سکه که در روزهای گذشته با نوسانات محدودی همراه بود، روز گذشته تحت تأثیر اخبار استیضاح عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی، دچار تغییرات قابلتوجهی شد؛ نوساناتی که اثر آن امروز نیز در بازار مشاهده میشود.
مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی درباره چشم انداز بازار طلا و سکه گفت: طلای جهانی پس از مدتها انتظار در محدوده ۲۹۵۰ دلار واکنش منفی از خود نشان داد و تا منطقه ۲۸۶۳ دلار و پایینتر ریزش داشت. اما اکنون پیشبینی میشود در حرکت جدید خود، مناطق دست نخورده در مسیر نقدینگی را فتح کند و خود را به مرز ۲۹۱۳ دلار برساند و در ادامه حرکت خود مسیر نزولی را در پیش بگیرد.
او ادامه داد: در سناریو دوم، پیش بینی می شود بازار طلای جهانی در سطح ۲۸۶۳ دلار مدتی نوسان رنج داشته باشد و بدون روند باقی بماند. اما پس از آن، خود را به سوی محدوده ۲۷۹۰ دلار برساند. در هر صورت و به طور کلی میتوان حرکت طلای جهانی را تعادل منفی خواند.
این کارشناس بازارهای مالی در ادامه توضیح داد: طلای ۱۸ عیار پس از رسیدن به منطقه هفت میلیون تومان ریزشی شد و طی هفته گذشته حرکت کند نزولی را در پیش گرفت که نشاندهنده چسبندگی بالای تقاضاکنندگان است و در پی آن امکان اصلاح فراهم نمیشود. طلای ۱۸ عیار نیاز به تثبیت دارد و اگر در همین منطقه فعلی باقی بماند، میتواند مرز شش میلیون و ۲۵۰ هزار تومان را لمس کند. در مجموع میتوان گفت که میان محدوده هفت میلیون تومان و شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را میتوان منطقه معاملاتی مهمی برای بازار دانست.
دیبا افزود: سکه طرح جدید پس از رسیدن به کانال ۸۰ میلیون برای بار دوم کاهش دوباره را تجربه کرد و حال باید کانال ۷۳ میلیون را بشکند تا بتواند به سمت ۷۰ میلیون برسد. رسیدن به منطقه ۷۰ میلیون تومان مشروط به حرکت ریزشی دلار است.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
سارا سمیع شمس
۱۴۰۳/۱۲/۱۳ ۲۳:۵۸:۰۰
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ