مرجع تقلید شیعیان گفت: برخی از مشاغل، مانند دلارفروشی و دلالی، موجب اخلال در بازار شده و باید کنار گذاشته شوند؛ بازار باید از فعالیتهای کاذب پاکسازی شود، دلار فروشی کسب کاذب است و باید این بساط برچیده شود، چراکه کسب واقعی، تولید است.
اکبر بهنامجو استاندار قم و هیئت همراه، صبح امروز با حضور در بیت آیتالله جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتوگو کردند. آیتالله جوادی آملی در دیدار با استاندار قم، ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امیرالمؤمنین علی (ع)، این مصیبت بزرگ را به محضر حضرت ولیعصر (عج) تعزیت گفت و برای حفظ نظام از هرگونه خطر دعا کرد.
وی با تأکید بر ضرورت رویکرد صحیح مدیریتی، افزود: مدیران باید ایرانی فکر کنند و استانی عمل نمایند؛ در غیر این صورت، به وظیفه خود عمل نکردهاند. استانی که از منابع طبیعی و اقتصادی غنی است، باید به گونهای برنامهریزی کند که توان پشتیبانی از استانهای همجوار را داشته باشد.
آیتالله جوادی آملی، قم را از لحاظ فرهنگی دارای ظرفیتهای عظیمی دانست و گفت: قم میتواند کمبودهای فرهنگی دیگر استانها را جبران کند. همچنین، استانی که از نظر آبوهوا و اقتصاد شرایط مطلوبی دارد، باید بخشی از نیازهای سایر استانها را تأمین نماید.وی با اشاره به اهمیت صداقت در جامعه، بیان کرد: دروغ گفتن حرام است. برخی از مشاغل، مانند دلارفروشی و دلالی، موجب اخلال در بازار شده و باید کنار گذاشته شوند. بازار باید از فعالیتهای کاذب پاکسازی شود، دلار فروشی کسب کاذب است و باید این بساط برچیده شود، چراکه کسب واقعی، تولید است.
این مرجع تقلید بر ضرورت استفاده صحیح از ظرفیتهای هر استان تأکید و ادامه داد: استانها باید با یکدیگر همافزایی داشته باشند. مناطقی که از منابع بیشتری برخوردارند، میتوانند در تأمین نیازهای دیگر استانها نقشآفرینی کنند.
وی گفت: اگر در مسیر الهی گام برداریم، عزتمند و سربلند زندگی خواهیم کرد و نیازمند دیگران نخواهیم شد.
در ابتدای این دیدار، اکبر بهنام جو ضمن تسلیت سالروز شهادت امیرالمؤمنین علی (ع)، گزارشی از برنامههای توسعهای استان ارائه داد.وی با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «سرمایهگذاری برای تولید»، از آغاز برنامهریزی گسترده در این حوزه خبر داد. بهنامجو گفت: برنامهای چهارساله، مطابق با برنامه هفتم توسعه تدوین شده است و برای اجرای آن، ۷۰ دستگاه اجرایی استان آماده همکاری هستند.
استاندار قم با اشاره به چالشهای زیرساختی در بخش انرژی، افزود: در حال حاضر استان قم با ۶۰۰ مگاوات ناترازی برق مواجه است، اما احداث نیروگاه ۴۲۰ مگاواتی خورشیدی آغاز شده است همچنین، قصد داریم ظرفیت انرژی خورشیدی استان را به ۲۰۰۰ مگاوات افزایش دهیم تا بتوانیم برق مورد نیاز استانهای همجوار را نیز تأمین کنیم.
وی از اقدامات خیرین برای توسعه فضاهای آموزشی خبر داد و گفت: با مشارکت خیرین، ساخت ۵۰ مدرسه جدید و تجهیز مدارس در سطح استان در دستور کار قرار گرفته است. وی همچنین بر اهمیت مسائل فرهنگی و تربیتی در استان تأکید کرد و از برنامههای ویژهای در حوزه ورزش جوانان و آموزش و پرورش خبر داد.استاندار قم از برنامههای توسعهای در حوزه گردشگری مذهبی سخن گفت و افزود: با هدف افزایش ارتباط زائران با عتبات عالیات، به دنبال احداث مدینةالزائرین در قم هستیم. وی در ادامه از برنامهریزی برای احداث نمایشگاههای هنری و تاریخی با هدف افزایش مدت اقامت زائران در شهر مقدس قم خبر داد.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
خبرنگار گسترش
۱۴۰۴/۰۱/۰۳ ۰۳:۰۰:۰۰
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ