یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بسیاری از مردم برای حفظ ارزش داراییهای خود به خرید طلا و ارز روی آوردهاند، هشدار داد: این رفتار جمعی اگرچه با هدف محافظت از سرمایهها انجام میشود، اما در نهایت به افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید خانوارها منجر خواهد شد.
آلبرت بغزیان با اشاره به ابعاد شعار سال که توسط رهبر انقلاب مطرح شد، اظهار کرد: چالشهای پیش روی تولید در تمام دورانها خود را نشان دادهاند. هر سال شعاری را پیش رو داریم که به چالشها اشاره کرده و خواستار رسیدگی به آن شدند و رهبری با شروع هر سال، اولویتبندی چالش را در دستور کار قرار میدهند.
وی با اشاره به اصلاح الگوی مصرف، یعنی صرفهجویی و مصرف خرید کالای ایرانی گفت: سالهایی دانشبنیان و نیروی کار مدنظر بوده است و هر سال به اولویت تولید و اقتصاد پرداخته شده است. ما حتماً باید استارتاپها را حمایت کنیم و درعینحال شعارهای سال قبل را نادیده نگیریم.
بغزیان با اشاره به تشکیل کارگروهی برای شعار سال ۴۰۴ تأکید کرد این کارگروه باید برای شعار سالهای قبل شکل گیرد تا چالشهای پیش روی تولید مرتفع گردد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران تأکید کرد سرمایهگذاری در حوزه تولید حرف اول را میزند و رهبری به حوزه بازارهای دیگر اشاره داشتند و بدین منظور باید جذابیت بازارهای موازی را بالا ببریم.
وی تأکید کرد سرمایه مردم بهجای حوزه تولید در گوشه صندوقهای مردم بهصورت طلا و ارز انباشته میشود. اگر در بازار ارز نوسان ایجاد شود، هیچ یک از طرحها موفق نمیشود.
بغزیان گفت: مردم سعی در حفظ ارزش پول خود دارند. طلا و دلار طی یک سال تا ۸۰ درصد افزایش ارزش پیدا میکند. اما مردم با خرید طلا و ارز در حقیقت به تورم دامن می زنند و باعث کوچک شدن سفره خود می شوند.
حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون اصل نود مجلس، با انتقاد از رشد بازارهای غیرمولد مانند ارز، بیتکوین، طلا و زمین، بر لزوم کاهش جذابیت این بازارها بهمنظور هدایت سرمایههای مردم به بخش تولید تأکید کرد.
وی با اشاره به نوسانات اقتصادی کشور، اظهار داشت که برخی بازارها در مواجهه با این نوسانات، سودهای کلانی را نصیب عدهای خاص میکنند، درحالیکه عموم مردم دچار زیان میشوند. از جمله این بازارها، میتوان به طلا، سکه، ارز، بیتکوین و سایر داراییهای مشابه اشاره کرد که به گفته او، به دلیل ریسک پایین، سودهای قابلتوجهی (گاهی تا ۴۰ درصد) برای سرمایهگذاران خود به همراه دارند.
این نماینده مجلس تأکید کرد که برای جلوگیری از این روند، باید جذابیت این بازارها کاهش یابد تا سرمایههای مردم به سمت بخشهای تولیدی و مولد هدایت شود. او بر این نکته تأکید داشت که سرمایهگذاری در تولید، علاوه بر افزایش اشتغال و رشد اقتصادی، میتواند موجب تقویت زیرساختهای کشور و کاهش وابستگی به بازارهای پرریسک و غیرمولد شود.
این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که اقتصاد ایران طی سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر بازارهای موازی مانند ارزهای دیجیتال و طلا بوده است. بسیاری از کارشناسان نیز بر این باورند که هدایت نقدینگی به سمت تولید، نیازمند ایجاد بسترهای امن و جذاب برای سرمایهگذاری، بهبود شرایط اقتصادی و ثبات در سیاستهای کلان مالی کشور است.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
خبرنگار گسترش
۱۴۰۴/۰۱/۰۹ ۱۸:۳۰:۰۰
بر اساس مصوبه کارگروه تعاملپذیری و طبق اعلام بیمه مرکزی، از امروز اول خرداد ماه ۱۴۰۴، صدور بیمهنامه در تمامی رشتههای بیمهای برای بیمهگذاران حقیقی تنها با استعلام موفق کدپستی از سامانه ملی املاک و اسکان امکانپذیر است.
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
Δ