حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، با هشدار نسبت به ادامه بحرانهای اقتصادی، تأکید کرد که اگر دولت مسیر اصلاحات را پیش نگیرد و بخش خصوصی را در حل مشکلات اقتصادی مشارکت ندهد، مشکلات کشور عمیقتر شده و نارضایتی در میان فعالان اقتصادی افزایش خواهد یافت.
حمیدرضا صالحی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: در شرایطی که کشورهای توسعهیافته نیز با مشکلات خاص خود مواجه هستند، فعالان اقتصادی در کشور ما با چالشهای پیچیدهتری روبرو هستند که حل آنها برای کسبوکارها به مراتب دشوارتر است. طی چند سال اخیر، این فعالان اقتصادی از عملکرد خود، احساس نارضایتی دارند و به دلیل مشکلات موجود در زیرساختهای اقتصادی کشور، نمیتوانند بهرهوری مطلوبی از فعالیتهای خود داشته باشند.
صالحی افزود: اقتصاد کشور هنوز به شدت وابسته به درآمدهای نفتی است، و همین امر باعث شده که رقابت در بازار معنیدار نباشد و تولید به صورت مطلوب انجام نشود. در حالی که کشور به تحریکهای اقتصادی و تشویق به تولید نیاز دارد، این فضا به شدت با موانع و تنبیهات روبرو است. روند فعلی اقتصاد در سالهای اخیر ادامه پیدا کرده است و به نظر میرسد که در سال آینده نیز این مشکلات ادامه یابد.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر، بروکراسی دولتی و دیوانسالاری سنگین، رشد بخش خصوصی را محدود کرده و این بخش نمیتواند به درستی به رفع مشکلات کشور کمک کند.
این فعال اقتصادی گفت: سال آینده با چالشهای جدیدی همچون کمبود انرژی و بحرانهای زیرساختی روبرو خواهیم بود. در حال حاضر، مشکل کسری برق کشور با ارقام بالایی مواجه است و به نظر میرسد این مشکل در آینده نیز ادامه یابد. از سوی دیگر، بخش خصوصی سهم زیادی از حل این مشکلات ندارد و در بسیاری از موارد نمیتواند به حل بحرانها کمک کند، چرا که دولت اجازه مشارکت برای حل مشکلات موجود را به بخشی خصوصی نمیدهد.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران تصریح کرد: به عنوان فعال اقتصادی، پیشنهاد میکنم که دولت به عنوان ناظر و رگولاتور، بخش خصوصی را در حل مشکلات اقتصادی کشور شریک کند. بخش خصوصی توانایی دارد که بسیاری از مسائل را حل کند، اما متاسفانه فضای کسبوکار برای آن محدود است. همچنین، اگر دولت بتواند مسیر را برای بخش خصوصی هموار کند و از دخالتهای مستقیم کاسته شود، میتوانیم شاهد پیشرفتهای بیشتری در اقتصاد کشور باشیم.
صالحی گفت: کشور عقب افتاده است و در منطقه به غیر از کشور افغانستان عقب افتادهترین وضعیت را نسبت به سایر کشورها داریم. در نهایت، اگر دولت مسیر اصلاحات را پیش نگیرد و پزشکیان در ابتدای سال فرمان را نچرخاند، بخش خصوصی را در حل مشکلات اقتصادی مشارکت ندهد، مشکلات ادامه پیدا خواهد کرد و نارضایتی بیشتری در بین فعالان اقتصادی ایجاد میشود و ما نگران هستیم.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۱/۱۳ ۲۲:۰۰:۰۰
در حالی که زندگی به روال عادی بازگشته، کارگران روزمزد همچنان با بیثباتی درآمد و نبود حمایتهای اجتماعی دستوپنجه نرم میکنند؛ قشری که در بحران اخیر بیش از همه آسیب دیدند و حالا امیدوارند دولت آنها را زیر چتر بیمه و حمایت قرار دهد.
بورس معاملات امروز را با صعود بالای ۱۹ هزار واحدی در شاخص کل به پایان رساند و بسیاری از نمادها به رنگ قرمز درآمدند و تعداد محدودی از آن ها سبز بودند. نمادهای فملی، فولاد و وبملت از جمله نمادهای برجسته بورس در این روز بودند. در این گزارش، به تحلیل روند معاملات روز گذشته و همچنین مهمترین اخبار اخیر در حوزه بورس خواهیم پرداخت.
کارشناسان اقتصادی میگویند تصمیم وزیر اقتصاد برای تمدید خودکار سهماهه مجوزهای کسبوکار، اقتصاد ایران را از رکود تازهای نجات داد و پیام روشنی از آیندهنگری و حمایت دولت از فعالان بازار به همراه داشت.
صندوق بازنشستگان صنعت نفت در اطلاعیهای با اشاره به حجم بالای رسیدگی به امور درمان و تعطیلیهای اخیر، از اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در مرداد یا شهریور خبر داد.
Δ