معاونت بیمهای سازمان تأمین اجتماعی با صدور بخشنامهای جدید، نحوه صدور احکام بازنشستگی از ابتدای سال ۱۴۰۴ را با تکیه بر تغییرات ناشی از ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه تشریح کرد. طبق این بخشنامه، شرط سنی برای بازنشستگی همچنان پابرجاست، اما افزایش سابقه بیمهپردازی تا سن معینی الزامی شده و برای برخی گروههای خاص، همچون ایثارگران و مشاغل سخت، استثناهایی در نظر گرفته شده است.
معاونت بیمهای سازمان تامین اجتماعی با صدور بخشنامه شماره ۵۰۰۰.۱۴۰۴.۱۵۸ مورخ ۱۴۰۴.۰۱.۲۸ با موضوع «تبیین نحوه صدور احکام بازنشستگی در تامین اجتماعی براساس افزایش سابقه بیمهپردازی»، نحوه صدور احکام بازنشستگی بیمهشدگان مشمول سازمان تامین اجتماعی از تاریخ ۱۴۰۴.۰۱.۰۱ را تشریح کرد. در متن این بخشنامه که پیرو دستور اداری شماره ۳۶۳۷.۱۴۰۳.۵۰۰۰ مورخ ۱۴۰۳.۱۲.۲۷ و در راستای تبیین نحوه صدور احکام بازنشستگی متقاضیان صادر شده، آمده است:
۱- بر اساس ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت، شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی هیچ تغییری نداشته و به قوت خود باقی است و بلکه بالعکس، افزایش سابقه بیمهپردازی درنظرگرفتهشده برای احراز شرایط بازنشستگی، با رسیدن آقایان به ۶۲سالگی و خانمها به ۵۵سالگی متوقف میشود. لذا در صورت وجود حداقل سابقه قانونی صدور نامه استعلام ترک کار و احکام بازنشستگی بیمهشدگان دارای شرایط سنی مذکور بلامانع است.
۲- بیمهشدگان با بیش از ۲۸سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه و همچنین ایثارگران، معلولان و شاغلان مشاغل سخت و زیانآور (مشمولان قانون اصلاح تبصره ۲ الحاقی ماده ۷۶ مصوب ۱۳۸۰.۰۷.۱۴ و قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی -مصوب ۱۳۶۷.۰۹.۰۱) از شمول تغییرات سابقه موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه خارج بوده و در هر حال صدور نامه استعلام ترک کار و احکام بازنشستگی آنان بلامانع است.
۳- صدور نامه استعلام ترک کار و احکام بازنشستگی بیمهشدگانی که درخواست بازنشستگی خود را در سال ۱۴۰۳ ارائه کرده و شرایط بازنشستگی را تا پایان سال احراز میکنند، بلامانع است.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
۱۴۰۴/۰۲/۰۲ ۱۳:۰۰:۰۰
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ