در شرایطی که دولت فشار مالیاتی را بر دوش معلمان، کارمندان و تولیدکنندگان گذاشته، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از رها شدن سوداگران و قاچاقچیان از شمول مالیات و پرداختهای ناچیز طلافروشان به شدت انتقاد کرد.
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در اظهاراتی صریح به سیاست های مالیاتی دولت تاخت و گفت: «طلافروشان در ایران بهطور متوسط سالانه تنها بین ۹ تا ۱۰ میلیون تومان مالیات میپردازند، در حالی که گردش مالی و سود فعالیت آنها بسیار بیشتر از این رقم است.»
وی با انتقاد از نحوه شناسایی مودیان مالیاتی افزود: «دولت فقط بلد است برای مالیات گرفتن سراغ معلمان، حقوقبگیران، و بنگاههای تولیدی برود. اما نمیتواند از کسانی که در اقتصاد کشور سفتهبازی، قاچاق و دلالی میلیاردی میکنند مالیات بگیرد.»
صمصامی با اشاره به حجم بالای ورود کالای قاچاق به کشور گفت: «براساس آمارها، سالانه بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور میشود، اما نه فقط جلوی آن گرفته نمیشود، بلکه عملاً هیچ سازوکار مالیاتی مؤثری برای برخورد با این گروهها وجود ندارد.»
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۲/۲۵ ۰۰:۳۰:۰۰
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ