اینطور که پیداست دولت تصمیمی برای شارژ یارانه کالابرگی یارانه بگیران برای اردیبهشت ندارد.
پیگیریها نشان میدهد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطلاعیهای درباره اجرای مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی صادر نکرده و برخلاف برخی ادعاها این مرحله وارد فاز اجرایی نشده است.
این در حالی است که مرجان دبیری، سخنگوی طرح کالابرگ نیز اعلام کرده مرحله سوم منوط به تصمیمگیری در هیأت دولت و ابلاغ رسمی آن به وزارت رفاه است. او تأکید کرده که در صورت آغاز فاز جدید اطلاعرسانی تنها از طریق رسانههای ملی و کانالهای رسمی وزارت رفاه انجام خواهد شد و شهروندان باید نسبت به لینکها و اخبار جعلی منتشرشده در فضای مجازی هشیار باشند.
طرح کالابرگ الکترونیکی نخستینبار در بهمن ۱۴۰۲ با هدف حمایت از معیشت خانوارهای کمدرآمد کلید خورد و دولت سیزدهم تا پایان فروردینماه ۱۴۰۳ در دو مرحله به مشمولان دهکهای اول تا هفتم اعتبار خرید ۱۱ قلم کالای اساسی اختصاص داد. دور جدید اجرای این طرح در دولت چهاردهم و در اسفند ۱۴۰۳ آغاز شد که تاکنون تا دو مرحله پیش رفته و اعتبار آن تا پایان خرداد ۱۴۰۴ قابل استفاده است.
اگرچه سخنگوی طرح گفته تاکنون ۵۷ میلیون نفر از این اعتبار استفاده کردهاند و رئیسجمهور نیز بر تداوم اجرای آن تأکید دارد، اما هنوز تصمیم نهایی درباره آغاز مرحله سوم اتخاذ نشده است. این بلاتکلیفی در شرایطی رقم خورده که بسیاری از یارانهبگیران نگران تکرار توقف ناگهانی طرح، مشابه اردیبهشت سال گذشته هستند.
تا این لحظه ادامه اجرای کالابرگ الکترونیکی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و باید منتظر تصمیم نهایی دولت و تأمین اعتبار لازم برای مرحله سوم بود.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
پریا ابراهیمی
۱۴۰۴/۰۲/۲۷ ۰۷:۰۰:۰۰
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ