در پایان معاملات امروز سهشنبه، ۳۰ اردیبهشتماه شاخص بورس تهران با کاهش ۵۸ هزار واحدی به ۳ میلیون و ۱۶۶ هزار واحد رسید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (سهشنبه) 58 هزار و 572 واحد کاهش یافت و به تراز سه میلیون و 166 هزار واحد برگشت. شاخص هموزن 11 هزار و 153 واحد منفی شد و در ارتفاع 964 هزار و 110 واحد ایستاد.
در حالی که ارزش صفوف خرید 1255 میلیارد تومان بود اما حدود سه همت ارزش صفوف فروش بود که حدود 2.4 برابر صف خرید سهام در معاملات امروز بازار بود.
ارزش بازار بعد از یک هفته بار دیگر به کانال 10 هزار همت برگشت اما ارزش معاملات امروز 155 همت بود که 10.6 همت آن ارزش معاملات خُرد بود. امروز 2.5 همت پول حقیقی از بازار سهام خارج، 652 میلیارد تومان از صندوقهای سهامی و 233 میلیارد تومان از صندوقهای درآمد ثابت خارج شد. این در حالی است که میزان خروج پول سرمایهپذاران خارجی از 50 شرکت برتر بازار 1700 میلیارد تومان بود.
همه نمادهای شاخصساز شامل گروه خودروییها، بانکها، فلزیها و پتروشیمیاییها در معاملات امروز بورس تهران و فرابورس بین 2.7 تا 3 درصد افت ارزش سهام داشتند و توانستند تا کف دامنه نوسان (منفی 3 درصد) پیش بروند.
شاخص فرابورس با افت 314 واحدی و بازگشت به تراز 27 هزار و 914 واحدی (نزول از کانال 28 هزار واحد) مواجه شد اما ارزش کل فرابورس در کانال 1.9 هزار همت باقی ماند؛ ارزش معاملات امروز فرابورس 144 همت بود که 132 همت آن عملیات بازار باز بود و تنها 3.5 همت آن به معاملات سهام اختصاص داشت.
در حالی که بازدهی روزانه صندوقهای درآمد ثابت به بالای 3 درصد افزایش یافته اما بازدهی یک ساله صندوقهای طلا و سکه در بورس کالا از بالای 120 درصد در پایان اسفند سال گذشته به 70 تا 80 درصد در پایان اردیبهشت امسال رسیده است. بازدهی امروز صندوقهای طلا در دو ساعت از بازگشایی فعالیت صندوقهای بورس کالا بین 5 تا 6 درصد بوده است.
انتهای پیام/
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ