در پی اعتراضات گسترده و بلاتکلیفی صدها هزار کارگر ساختمانی در صف بیمه، سازمان تأمین اجتماعی با همکاری شرکای اجتماعی و نمایندگان نهادهای مرتبط، شیوهنامهای جدید برای ساماندهی بیمه کارگران ساختمانی تصویب و ابلاغ کرده است. هدف این شیوهنامه، پالایش لیست بیمهشدگان، شناسایی کارگران واقعی و استفاده بهینه از منابع محدود بیمهای در شرایط رکود ساختوساز است.
سمیه گلپور,رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران, با اشاره به مشکلات کارگران در حوزه کارگران ساختمانی گفت: سازمان تأمین اجتماعی به جهت مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد,شیوهنامه ساماندهی «بیمه کارگران ساختمانی» را تصویب کرد. بازنگری و اصلاح برخی سازوکارهای بیمهای این قشر ضروری است.
وی گفت: هدف از تصویب این شیوه نامه؛ تهیه سازوکار بیمه کارگران ساختمانی در محدوده قوانین فعلی کشور با مشارکت نمایندگان کارگری و کارفرمایی است تا ضمن بازنگری و اصلاح برخی سازوکارها در حوزه بیمه کارگران ساختمانی، منابع آن برای پوشش بیمهای شاغلان این بخش به بهترین نحو استفاده شود.
گلپور بیان کرد: با هدف شناسایی کارگران ساختمانی چرا که اغلب آنها کارفرمای مشخص ندارند, کوتاه شدن دست کسانی که کارگر ساختمانی نیستند و به نوعی از بیمه ها سو استفاده کرده اند, شیوه نامه ای را در تاریخ ۶خرداد ۱۴۰۴ ابلاغ کردند. این شیوه نامه با حضور شرکای اجتماعی , نمایندگان دولت, نمایندگان شهرداریها, نمایندگان وزارت کشور, نمایندگان انبوه سازان و… تهیه شده است. در این شیوه نامه مقرر شده است که کارگاه ملی, استانی و کارگروه اجرایی ایجاد شود و این موضوع شناسایی کارگران ساختمانی به شکلی که بهترین سامان دهی انجام شود ابلاغ شد.
گلپور افزود: امروز کارگروه ملی با حضور مصطفی سالاری, مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی, نماینده انبوه سازان و انجمن صنفی کارگران و نمایندگان وزارت کار و جامعه کارفرمایان, نمایندگان وزارت کشور و نمایندگان نظام مهندسی کشور تشکل شد. قرار شد بعد از کارگروه ملی و کارگروه استانی ،کارگروه اجرایی در شعب تشکیل شود.
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران اظهار داشت: نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر به عنوان کارگر ساختمانی در انتظار بیمه هستند, مطابق آماری که سازمان تأمین اجتماعی داده است حدود ۶۰۰هزار نفر تحت پوشش بیمه هستند. سازمان تأمین اجتماعی با این شیوه نامه به دنبال این است که آن دسته از کسانی که کارگر ساختمانی نیستند از لیست خارج شوند و جایگزین آن کارگران ساختمانی باشند. در ادامه به پیوست عدالت اجتماعی به ترتیب زمان ثبت نام افراد به کارگروه ها معرفی می شوند, تمام اعضای کارگروه باید نظر دهند و هویت آن احراز شود. دراین شیوه نامه بودجه جدید برای افراد در صف دیده نشده است. اما مدیریت بر آنچه وجود دارد, کمک می کند بخشی از کسانی که کارگر واقعی هستند و توسط افراد غیر واقعی حق آنها غصب شده است به حق خود برسند.
وی گفت: این کارگروه به دنبال حل مشکلات بیمه کارگران ساختمانی است. یکی از محل های بیمه کارگران ساختمانی از محل عوارض ساخت و ساز بوده است و اکنون به دلیل رکود حاکم بر بخش ساختمان این مسئله کمرنگ شده و بودجه کم شده است و شاید بخشی از مشکلات همین بحث عدم بودجه کافی در این زمینه باشد. ضرورت دارد مجلس در این زمینه فکری کند تا این مشکل حل شود. در نبود این بودجه این شیوه نامه در ساماندهی بهتر می تواند کمک کننده باشد. امیداریم با راهکاری که سازمان در نظر گرفته است, شرایط برای بیمه شدن تمام کارگران در صف انتظار مهیا شود.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۳/۱۹ ۱۲:۲۰:۰۰
سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: مهلت ارسال اظهارنامه مشاغل (تبصره ۱۰۰) تا پایان مرداد تمدید شده و در این مدت هیچ الزام یا تکلیف جدیدی متوجه مودیان نیست. بنابراین اصناف و صاحبان مشاغل فعلاً دغدغهای برای اقدام فوری مالیاتی نخواهند داشت.
برخی بانکها فرصتی برای بازپرداخت اقساط وام مشتریان خود در نظر گرفتند و اعلام کردند که برای همراهی با شرایط هموطنان، جریمههای دیرکرد اقساط وامهای آنها بخشیده خواهد شد.
در حالی که بحران مالی تأمین اجتماعی روزبهروز عمیقتر میشود، تصمیماتی چون افزایش سن بازنشستگی و خصوصیسازی بانک رفاه به نام اصلاحات، به کام دولت و به ضرر کارگران در حال اجراست. فعالان کارگری اما هشدار میدهند: تأمین اجتماعی ملک شخصی دولت نیست، منابع آن حقالناس است!
با نزدیک شدن به پایان خرداد ۱۴۰۴، خانوارهای مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی تنها چند روز برای استفاده از اعتبار دو مرحله اول فرصت دارند. در حالی که دولت بر ادامه این طرح برای حمایت از دهکهای پایین درآمدی تأکید دارد، کمبود منابع مالی و اظهارات متناقض مقامات، آینده مرحله سوم را در هالهای از ابهام قرار داده است.
Δ