سپردن مسئولیت حسابرسی و تعیین میزان دیون دولت به وزارت اقتصاد و دارایی به نوعی معادل واگذاری اختیار تعیین میزان دین به خود مدیون است! در حالی که “سازمان حسابرسی” مرجع رسمی و انحصاری برای بررسی بدهیهای دولت به صندوقهای بازنشستگی، از جمله تأمین اجتماعی، به شمار میرود.
دهقانکیا افزود: بر اساس ماده یک “قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور” و تبصرههای یک و ۲ ماده یک آییننامه اجرایی ماده موصوف و نیز قانون تشکیل سازمان حسابرسی،”سازمان حسابرسی” به عنوان مرجع تأیید بدهیهای دولت تعیین شده و تغییر آن به موجب قانون موقت مغایر بند (الف) ماده ۱۳ قانون برنامه هفتم پیشرفت است که درج احکام دائمی و اصلاح قوانین دائمی در قوانین بودجه سنواتی را ممنوع کرده است.
وی با تأکید بر اینکه این بدعت جدید در تعریف حسابرس ویژه با سیاستهای کلی تامین اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری نیز مغایرت دارد، متذکر شد: این سیاستها بر لزوم طراحی و اجرای یک سیستم تامین اجتماعی کارآمد، عدالتبنیان و کرامتبخش تاکید دارد اما شرط گذاشتن حسابرسیهای ویژه برای پرداخت بدهیهای دولت، به جای تقویت این سیستم، آن را تضعیف میکند و مغایر با تأکید مصرح سیاستهای کلی تامین اجتماعی مبنی جلوگیری از ایجاد و انباشت بدهیهای دولت به صندوق های بازنشستگی است.
دهقانکیا تصریح کرد: از منظر دیگر، سپردن مسئولیت حسابرسی و تشخیص میزان دیون دولت به وزارت اقتصاد و دارایی، به نوعی سپردن اختیار تعیین میزان دین به خود مدیون است!به عبارت دیگر، اینکه تشخیص میزان بدهی به بدهکار سپرده شود، قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مرجع پرداخت بدهیهای دولت، وزارت امور اقتصادی و دارایی است لذا قرار گرفتن حسابرسی و تشخیص میزان دیون دولت بر عهده وزارت مذکور، به نوعی سپردن اختیار تعیین میزان دین به شخص مدیون محسوب میشود و از این حیث لازم است «سازمان حسابرسی» به عنوان مرجع تأیید بدهی های دولت تعیین شود.
دهقانکیا یادآور شد: این مسئله، اصل شفافیت و عدالت در پرداخت بدهیها را زیر سؤال برده و یک تعارض منافع آشکار است که منافع کارگران و بازنشستگان را تهدید کرده و سازمان تأمین اجتماعی را در انجام تعهدات خود دچار مشکلات جدی میکند لذا به عنوان نماینده بازنشستگان خواستار حذف یا اصلاح این بند در لایحه بودجه هستیم تا حقوق بیمهشدگان تامین اجتماعی تضییع نشود.
قیمت دلار در بازار آزاد با ریزش روبرو شد. قیمت دلار در معاملات امروز بازار آزاد به ۸۷ هزار و ۹۵۰ تومان رسیده است.
با آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک در تیرماه ۱۴۰۴، حساب سرپرستان خانوار دهکهای یک تا سه با ۵۰۰ هزار تومان اعتبار به ازای هر نفر شارژ شد. وزارت رفاه اعلام کرد این طرح فعلاً برای ۲۸ میلیون نفر اجرا شده و پاسخگوی پرسشهای مردمی درباره نحوه استفاده، فروشگاههای مجاز و اعتراض به دهکبندی است.
بورس معاملات امروز را با سقوط بالای ۵۱ هزار واحدی در شاخص کل به پایان رساند و بسیاری از نمادها به رنگ قرمز درآمدند و تعداد محدودی از آن ها سبز بودند. نمادهای فارس، فملی و فولاد از جمله نمادهای برجسته بورس در این روز بودند. در این گزارش، به تحلیل روند معاملات روز گذشته و همچنین مهمترین اخبار اخیر در حوزه بورس خواهیم پرداخت.
آخرین قیمت معاملات توافقی دلار حواله در بازار ارز تجاری ۶۹هزار و ۴۸۲ تومان و دلار اسکناس ۷۱هزار و ۴۲۷ تومان ثبت شده است.
Δ