رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه، امیدواریم ۸۰ میلیون فعال بورسی داشته باشیم، گفت: تامین مالی کوتاه مدت را به بانک و بلندمدت را به بازار سرمایه بسپاریم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم،حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس در نشست اتاق ایران گفت: خوشبختانه با اعضای موثر اتاق تعامل داشتهایم چرا که اقتصاد کشورها را هم همین اعضا میسازند. اگر کشورهای منطقه و یا دیکر کشورها تولید ناخالص داخلی 28 میلیارد دلاری و یا هزار میلیارد دلاری پیدا کردهاند، مربوط به موضوع تولید بوده است.
وی افزود، فشارهای زیادی در کشور در بخش اقتصادی را تحمل میکنیم که بخشی مربوط به تحریمها و البته بهرهوری پایین است.
در برنامه 20 ساله قرار بود سالی 8 درصد رشد کنیم و در منطقه به رتبه اول برسیم اما اینگونه نشد. ما در سال 1404 قرار بود اول شویم اما از نظر اسمی چهارم، اما از نظر شاخص قدرت خرید، سوم هستیم.
به گفته صیدی، در حال حاضر نرخ تشکیل سرمایه منفی شده است و سرمایهگذاریها پوشش استهلاک را هم نمیدهند. دغدغه اول کشور بحث رشد و تشکیل سرمایه است. سهم بازار سرمایه در تشکیل سرمایه در نوسان است و حداکثر یک پنجم در بازار سرمایه بوده است.
سازمان بورس با اعضای خود معنا دارد. نهادهای مالی و ناشران و شرکتهای بورسی به سازمان معنا میدهند. اعتماد خدشه دار شده براساس نااطمینانیها بوده است. بخشی از نااطمینانی به دلیل موقعیت منطقه و جغرافیایی است اما عامل دوم نااطمینانیها، رفتار سیاستگذاران و مجریان سیاسی است و سرمایهگذاران را نگران کرده است. بازار مالی حساس است و این رفتارها بازار را با عدم اطمینان مواجه میکند.
وی گفت: قیمت اوراق با این نااطمینانی جابجا می شود و با تصمیم گیریهای متفاوت بازار مالی تحت تاثیر قرار میگیرد، رفتار اقتصاد حقیقی هم عامل دیگر این نااطمینانی است. اگر اطمینان و اعتماد نسبت به بازار سهام وجود نداشته باشد. کارها درست پیش نمیرود و بازار سرمایه آسیب میبیند.
صیدی اعلام کرد، ما باید تامین مالی کوتاه مدت را به نظام بانکی و تامین مالی بلند مدت را به بازار سرمایه بسپاریم.
وی افزود، زمانی که ناشر با اصول حرفهای درست کار کند، حال شرکت خوب است و سوده میشود اما در غیر این صورت شرکت متضرر میشود.
برای اقتصاد ایران و بورس 120 میلیارد دلاری، وقتی دو میلیون نفر سهم خرید و فروش کنند، عدد کمی نیست. اما امیدواریم 80 میلیون فعال بورسی در آیندهای نزدیک داشته باشیم.
صیدی در خاتمه گفت: رفتار بخش حقیقی بورس را تحت تاثیر قرار داده است. قانون اوراق بهادار استقلال را به رسمیت شناخته است. بخش مهم آن به رفتار افراد بستگی دارد چرا که ساختار بورس مستقل است. در شورای عالی بورس، از حضور شخص رییس اتاق ایران محروم بودیم. استقلال شورای بورس را بهگونهای حفظ کنیم که گویی در مجلس شورای اسلامی نشستهایم و باید برای رأیگیری نظر بدهیم.
انتهای پیام/
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ