بازار بورس امروز با صعود ۴۳ هزار واحدی شاخص کل به پایان رسید و وضعیت نقشه بورس را برای چندمین روز متوالی به رنگ سبز درآورد. در این گزارش به بررسی روند معاملات در روز گذشته و همچنین اشاره به مهم ترین خبرهای اخیر بورسی می پردازیم.
وضعیت معاملات بورس امروز در ۲۸ آبان، همچون روزهای گذشته با روند صعودی به کار خود ادامه داد و برای چند روز متوالی با رشد خوبی در شاخص کل بورس به پایان رسید. بازار بورس در روزهای اخیر با فشار صف های خرید روبرو شده است و در مورد آمار معاملات خرد وضعیت مطلوبی را شاهد هستیم.
در ادامه خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز به بررسی گزارش روزانه بورس امروز پرداخته است.
صیدی امروز در راس خبرهای بورسی قرار داشت و با جنجالی ترین اظهار نظر رسانه های اقتصادی را تحت تاثیر قرار داد. صیدی رئیس سازمان بورس در نشستی که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شده بود با اشاره به شایعه دیدار «ایلان ماسک»،میلیاردر و کارآفرین آمریکایی با نماینده ایران در سازمان ملل اظهار کرد: اگرچه اخبار مرتبط با دیدار ایلان ماسک با سعید ایروانی از سوی مقامات ایرانی و عباس عراقچی تکذیب شد اما هر چه باشد؛ایلان ماسک و ترامپ تاجرند و به ارزش ذاتی بورس ما واقفند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره حفظ استقلال بورس تاکید کرد: در مورد استقلال بورس بسیار معتقدم و قانون اوراق بهادار به این تاکید دارد اما استقلال همیشه امر نسبی است و در بانک مرکزی و سایر بخشها هم همینطور است. ساختار بورس ساختار مستقل است و خواهشمندیم رییس اتاق بازرگانی ایران که از کارآفرینان بزرگ و انسان بزرگ که دست با برکتی دارند در شورای بورس حضور یابند. از وظایف بنده این است که استقلال بورس را حفظ کنم و منافع سهامداران خرد و کلان را حفظ کنم.
تابلوی بورس همچنان با وضعیت صعودی شاخص ها خودنمایی می کند و وضعیت معاملات نمادهای بورسی را رو به رشد نشان می دهد. با توجه به آمار درج شده در جدول زیر می بینیم که شاخص کل رشد ۴۳ هزار واحدی را ثبت کرده است و شاخص کل را به بالای سطح ۲ میلیون و ۲۵۵ هزار واحد رسانده است. ارزش معاملات خرد نیز از مرز ۷ میلیارد عبور کرده است و ارزش بازار را به ۷۲,۱۶۴,۸۵۴.۳۲۵ میلیارد ریال رسانده است.
اخبار امروز بورس به صیدی ختم نشد و تا پایان بازار سرمایه چهره های دیگری نیز در خصوص بورس اظهار نظر داشتند. صمد حسنزاده یکی دیگر از این افراد است که در نشست کاری اعضای اتاق با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: بورس باید نهادی مستقل، بدون دخالت دولت و سازمانهای دولتی باشد. بورس باید مرکز حفظ و ایجاد ارزش افزوده برای سرمایههای مردم بوده و با جمعآوری سرمایههای خرد مردم، به تأمین مالی بنگاهها کمک کند.
محمد باغستانی مدیرعامل سپردهگذاری مرکزی نیز برای فعالین بازار سرمایه از انتقال الکترونیک اوراق بهادار متوفیان به وراث گفت: در صورت فوت یکی از سهامداران بازار سرمایه (غیر از سهام عدالت)، ابتدا یکی از ورثه که سجامی است باید به میز خدمت الکترونیک درگاه ذینفعان بازار سرمایه برای اطلاع از وضعیت دارایی متوفی مراجعه و سپس با مراجعه به اداره مالیات آخرین محل سکونت متوفی نسبت به پرداخت مالیات بر ارث اقدام کند. در گام بعدی، برای ثبت الکترونیک درخواست تشکیل پرونده انتقال اوراق بهادار متوفی به وراث، یکی از ورثه که سجامی است میتواند در هر ساعت از شبانه روز با مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه نسبت به بارگذاری «تصویر گواهی انحصار وراثت گواهی پرداخت مالیات بر ارث مربوط به اوراق بهادار، تصویر کارت ملی و شناسنامه وراث، تصویر گواهی فوت یا مدارک هویتی متوفی» اقدام کند و در ادامه پس از ثبت درخواست، مدارک در شرکت سپردهگذاری مرکزی بررسی و نتیجه به اطلاع وراث خواهد رسید.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ