نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی تیرماه و اول مرداد ماه با افزایش ۰.۲۵ درصدی نسبت به هفته قبل خود به ۲۳.۸۹ درصد رسید.
بازار بین بانکی چیست؟
کابرد بازار بین بانکی
نگاهی به بازار بین بانکی در سال جاری
به گزارش ایسنا، نرخ بهره بین بانکی در هفته پایانی تیرماه (چهارشنبه اول مردادماه)، با افزایش ۰.۲۵ درصدی نسبت به هفته قبل خود به ۲۳.۸۹ درصد رسید. این در حالی است که در پایان هفته گذشته نرخ بهره بین بانکی با کاهش قابل توجه نسبت به هفتههای قبل خود به ۲۳.۶۴ درصد رسیده بود که کمترین میزان نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا امروز است.
بازار بین بانکی، بازاری است که برای مبادلات مالی میان بانکها و سایر مؤسسات اعتباری با یکدیگر و برای اعمال سیاستهای پولی از سوی بانک مرکزی ایجاد شده است. این بازار عمق بسیار و معاملات پرحجمی دارد و برای کاهش اضافه برداشت بانکها، کاهش استقراض بانکها از بانک مرکزی، مدیریت صحیح نقدینگی از سوی بانکها، کاهش یا افزایش نقدینگی کشور و کنترل تورم و ایجاد رشد اقتصادی ایجاد میشود.
بازار بین بانکی دو کاربرد مهم دارد؛ اولین کاربرد آن کمک به بانک مرکزی برای اعمال سیاستهای پولی و دومین کاربرد آن، تامین مالی بانکها و مؤسسات اعتباری و مالی از طریق یکدیگر است و بانک مرکزی از طریق تغییر در نرخ سود در این بازار نظارت و اهداف خود را مرتفع میکند.
حجم معاملات در این بازار بسیار بالاست و اثر بسیاری بر نرخ سود دارد و نرخ سودی که بانک مرکزی به صورت هفتگی اعلام میکند، بر اساس میانگین موزون معاملات بین بانکی روزانه به دست میآید.
بازار بین بانکی در ایران از تیرماه ۱۳۸۷ رسما شروع به کار کرد. نظارت کامل و تعیین نرخ سود بر این بازار به عهده بانک مرکزی است و بانک مرکزی در پایان هر هفته نرخ بهره بین بانکی را در روز پنجشنبه (هر هفته) به صورت رسمی اعلام میکند.
نرخ بهره بین بانکی در ابتدای سال جاری و اولین هفته فروردین ماه ۲۳.۹۶ درصد بود و در پایان هفته دوم (فروردین) با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۳۲.۹۵ درصد رسید و در پایان هفته سوم نیز در همان دامنه (۲۳.۹۵ درصد) بدون تغییر و ثابت ماند.
در آخرین هفته فروردین ماه، نرخ این بازار با افزایش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۶ درصد رسید و یک هفته پس از آن در سوم اردیبهشت ماه با جهش ۰.۰۲ درصدی به محدوده ۲۳.۹۸ درصد وارد شد. با این حال طی سه هفته پس از آن با کاهش ۰.۰۱ (در پایان هر هفته) در مجموع ۰.۰۳ کاهش یافت و در روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه به ۲۳.۹۵ درصد رسیده بود که در پایان هفته اول خردادماه با افزایش ۰.۰۲ درصدی به ۲۳.۹۷ درصد رسید.
اما طی هفته دوم و سوم خردادماه به ۲۳.۹۸ درصد رسید و طی دو هفته بعدی در این محدوده ثابت مانده و در پایان هفته چهارم خرداد ماه با کاهش ۰.۰۱ درصدی به ۲۳.۹۷ درصد رسید. با این حال در هفته نخست و دوم تیرماه سال جاری با افزایش ۰.۰۱ درصدی به کانال ۲۳.۹۸ درصد بازگشت و این در حالی بود که در هفته سوم تیرماه با کاهش قابل توجه نسبت به هفتههای قبل خود به محدوده ۲۳.۶۴ درصد رسید.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
پریا ابراهیمی
۱۴۰۴/۰۵/۰۲ ۱۴:۰۰:۳۲
بازار خودرو ایران که سالها جولانگاه دلالان، واسطهگران و سوداگرانی بود که با خرید و فروشهای پرسرعت به سودهای کلان میرسیدند، حالا با سیاست جدید مجلس در آستانه تغییرات جدی قرار گرفته است. طرح مالیات بر عایدی سرمایه خودرو آمده تا بساط سوداگری را جمع کند و دست واسطهها را از جیب مصرفکنندگان کوتاه نماید.
یک فعال کارگری گفت: ما نگران کاهش شیفت کارگران و یا تعدیل احتمالی آنها به دلیل قطعی برق هستیم؛ دستمزد کارگران با کاهش شیفت کم میشود و مزایای مزدی مثل پاداش تولید قطع میگردد.
بازارهای مالی ایران در مرداد ۱۴۰۴ وارد مرحلهای حساس شدهاند؛ جایی که دلار در آستانه جهش ایستاده، طلا جهانی در حال رکوردشکنی است، سکه مقاومت کرده و بورس در تلاش برای عبور از مرز حیاتی خود گیر افتاده است. این هفته، زمان تصمیمهای بزرگ در بازارهاست؛ آیا سهامداران منتظر رشد باشند یا آماده یک شوک جدید؟ گزارش پیشرو، نقشه راه هفته آینده را پیشچشمتان میگذارد.
بررسیها و رایزنیهای اولیه برای راهاندازی صندوقهای قابل معامله مبتنی بر رمز ارز در بورس کالا انجام شد.
Δ