سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامهای، فهرست انواع گوشت و فرآوردههای گوشتی معاف از مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد. این تصمیم که با هدف کاهش هزینههای معیشتی مردم اتخاذ شده، تولیدکنندگان را ملزم به درج برچسب معافیت مالیاتی روی محصولات کرده و تخلف از آن با جریمههای سنگین همراه خواهد بود.
سازمان امور مالیاتی کشور با انتشار بخشنامهای، فهرست کالاهای گوشتی و فرآوردههای مرتبط با آن که در سال ۱۴۰۴ از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند را مشخص کرد. این فهرست که بر اساس جزء ۵-۴ بند (الف) ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده و با تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده، شامل موارد زیر است:
کنسرو آبزیان: شامل انواع تازه، منجمد، قطعهشده، چرخشده یا بستهبندیشده.
ماهی و آبزیان پرورشی یا دریایی: اعم از تازه، منجمد، قطعهشده، چرخشده یا بستهبندیشده.
طیور: شامل گوشت تازه، منجمد، قطعهشده، چرخشده یا بستهبندیشده.
دام سبک و سنگین: اعم از تازه، منجمد، قطعهشده، چرخشده یا بستهبندیشده.
فرآوردههای گوشتی: شامل کباب لقمه، برگر، سوخاری، شامی، کتلت، شنیتسل، کباب کوبیده، جوجه کباب، فیلههای آماده و نیمهآماده منجمد و بستهبندیشده.
کنسرو گوشت قرمز و سفید.
امعا و احشای خوراکی طیور: مانند جگر، سنگدان و پای مرغ.
امعا و احشای خوراکی دام سبک و سنگین: اعم از تازه، منجمد، قطعهشده، چرخشده یا بستهبندیشده.
تولیدکنندگان و عرضهکنندگان این محصولات موظف هستند برچسب معافیت از مالیات بر ارزش افزوده را روی بستهبندی کالاها درج کنند. دریافت مالیات یا عوارض از این کالاهای معاف، تخلف محسوب شده و متخلفان به جریمهای معادل دو برابر مبلغ دریافتی محکوم خواهند شد که این جریمه قابل بخشودگی نیست.
لازم به ذکر است که این معافیت شامل کالاهای وارداتی نمیشود و این محصولات در مبادی گمرکی مشمول مالیات و عوارض با نرخ استاندارد خواهند بود. همچنین، معافیت مالیاتی این اقلام منوط به دریافت گواهینامه سلامت از مراجع قانونی مانند سازمان ملی استاندارد ایران و سازمان غذا و دارو است.
این اقدام در راستای کاهش هزینههای معیشتی و حمایت از مصرفکنندگان اتخاذ شده و انتظار میرود تأثیر مثبتی بر بازار مواد غذایی در سال آینده داشته باشد.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۵/۰۵ ۰۹:۲۰:۰۰
مدیریت نظارت بر بورسهای سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: در ۸ روز عرضه اوراق تبعی همیار، حدود ۱۲۰ هزار نفر سبد دارایی خود را بیمه کردهاند.
بازده سالانه شاخص کل بورس تهران در پایان خرداد امسال به بیش از ۴۶ درصد رسید. این میزان بازده بیشتر از رشد شاخص بازارهای نوظهور و ۶ برابر کشورهای اسلامی در شاخص شریعت (COMCEC) بوده است.
بررسی بازارها و ابزارهای معاملاتی فرابورس در پنج روز معاملاتی هفته گذشته نشان میدهد طی این مدت بازارهای نوین فرابورس اقبال خوبی را تجربه کردند.
دستیار رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت با بیان اینکه گزارشی جامع درباره علل موفقیت و ناکامی سرمایهگذاری استانی سهام عدالت در برگزاری مجامع در اختیار شورای عالی بورس قرار خواهد گرفت، گفت: فقط ۱۴ شرکت از ۲۸ سرمایهگذاری استانی، مجمع برگزار کردند.
Δ