دادههای معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد در یک ماه اخیر، ۱۰ صنعت، بیشترین تاثیر را در صعود بازار سهام داشتهاند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس گزارش دادههای معاونت نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، در بازه زمانی 25 مهر تا 26 آبان ماه امسال، 10 صنعت بورسی بیشترین تاثیر را بر روند صعودی بورس داشتهاند که صنایع محصولات شیمیایی، فلزات اساسی، چند رشتهای صنعتی و بانکها و موسسات اعتباری اثرگذارترین صنایع بودهاند.
همچنین، در دوره 22 روزه، شاخص کل بورس تهران از 2،069،262 به 2،192،460 و معادل 123،198واحد( 5،95 درصد) افزایش داشته است.
بر این اساس، میزان تاثیر صنعت محصولات شیمیایی بر شاخص بورس معادل 48،411 واحد بوده و درصد تاثیر آن بر شاخص نسبت به ابتدای مهر ماه 2.34 درصد بوده است.
همچنین، دادههای این معاونت نشان میدهد میزان تاثیر صنعت فلزات اساسی، 32،092 واحد بوده که 1.55 درصد بر شاخص تاثیرگذار بوده است.
پس از این دو صنعت، به ترتیب شرکتهای چند رشتهای صنعتی، بانک ها و موسسات اعتباری بر شاخص بورس تاثیرگذار بودهاند.
دادههای این گزارش حاکی از آن است که صنایع «سیمان، آهک و گچ»، «سرمایهگذاریها و «فرآودههای نفتی، کک و سوخت هستهای» کمترین تاثیر را بر شاخص داشتهاند.
افزون براین، 10 شرکت «فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی نوری، بانک ملت، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، هلدینگ سرمایهگذاری غدیر، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی بوعلی سینا و پتروشیمی پارس» نیز جزو 10 شرکتی هستند که بیشترین تاثیر را در روند صعودی بورس داشتهاند.
براین اساس، شرکتهای «فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس و ملی صنایع مس ایران» بیشترین تاثیر را بر شاخص بورس داشتهاند.
انتهای پیام/
بنا بر اعتقاد تحلیلگران وضعیت دلار تحت تاثیر اخبار سیاسی و اتفاقات منطقه ای دچار نوسان قیمتی می شود.
نرخ روز سکه و طلا در بازار روز جمعه دوم خردادماه مشخص شد.
بر اساس مصوبه کارگروه تعاملپذیری و طبق اعلام بیمه مرکزی، از امروز اول خرداد ماه ۱۴۰۴، صدور بیمهنامه در تمامی رشتههای بیمهای برای بیمهگذاران حقیقی تنها با استعلام موفق کدپستی از سامانه ملی املاک و اسکان امکانپذیر است.
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
Δ