مجتبی یوسفی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: در حال حاضر به ۸۰ میلیون ایرانی یارانه پرداخت میشود که این اقدام نادرست است؛ زیرا این یارانه برای برخی افراد حتی هزینه تنقلاتشان را نیز پوشش نمیدهد.
نماینده مردم اهواز در مجلس دوازدهم با بیان این که “دهکبندی یارانه بگیران الزامی است که در بودجه هم به آن توجه شد”، تصریح کرد: در حالی که عدد یارانه برای برخی حیاتی است برای بعضی دیگر پول تنقلات هم نمیشود. به همین دلیل دهک بندی لازم بود ولی دولت باید به اعتراضات هم توجه کند. یعنی برخی ممکن است از شمول یارانه گرفتن خارج شوند ولی به هردلیلی اعتراض دارند، نباید راه برای این عده بسته شود. باید عدالت را در نظر بگیریم یعنی در سامانه جایی هم برای اعتراض این افراد در نظر گر فته شود.
عضو کمیسیون عمران مجلس دوازدهم تأکید کرد که هر منبع درآمدی در بودجه به دقت ردیابی می شود بنابراین محال است که منابع هدفمندی یارانهها در محلی غیر از جایی که قانون مشخص کرده، مصرف شود.
یوسفی گفت: هر منبعی که جزیی از منابع درآمدی دولت باشه، جدول مصرفی مشخص دارد و در اختیار مردم قرار داده میشود لذا این امکان هست که مردم خودشان رصد و پایش کنند. این البته از اقدامات خوب مجلس یازدهم بود که تا به حال باقی مانده است.
وی ادامه داد: ما حتی گفتیم جداول هم در ماده ۱۸۰ و ۱۸۲ که بررسی روند آیین نامه بودجه است، گنجانده شود؛ یعنی روند لایحه بودجه باید شفاف باشد.
عضو هیئت رییسه مجلس یادآور شد: ما همین الان هم در هدفمندی یارانه ها کسری منابع داریم. یارانه که فقط نقدی نیست ما برای گندم، واردات بنزین و … به مردم یارانه میدهیم و اینها باید تجمیع شوند. این ها مبالغ کلان ماست ولی در عین حال ۱۱ میلیارد یورو برای کالاهای اساسی یارانه در نظر گرفته شده است با این همه ما نگرانیهای جدی درباره افزایش قیمت کالاهای اساسی در سال آینده داریم، زیرا همین سال جاری که همین امسال ۱۳.۵ میلیارد یورو اختصاص پیدا کرده بود، باز هم مشکل داشتیم.
یوسفی افزود: حالا که این عدد نسبت به سال گذشته کاهش یافته حتما دولت باید راهکارهای جبرانی تعریف کند تا هزینه خانوار جبران شود. مجلس با دولت همراه بوده است و این را در رأی اعتماد نشان داد حالا نوبت دولت است وارد شود ما هم انتظاری جز توجه به معیشت ندارند.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ