دنیای گردشگری: 18474 امروز گردشگری: 3
  • تاریخ : دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 7 - July - 2025
  • ساعت :

    افزایش قیمت خودروی ایرانی بدون بهبود کیفیت

    به گزارش اکوایران، انتهای آبان ماه امسال با خبر مجوز افزایش قیمت کارخانه‌ای، بازار خودرو وارد مرحله جدیدی شد. این تغییر، حواشی زیادی به دنبال داشت و واکنش‌ها و تحلیل‌های متفاوتی نیز نسبت به آن مطرح شد. یکی از چالش‌های مطرح شده در مورد این افزایش قیمت، متناسب نبودن قیمت‌ها با ارزش و کیفیت خودروها […]

    به گزارش اکوایران، انتهای آبان ماه امسال با خبر مجوز افزایش قیمت کارخانه‌ای، بازار خودرو وارد مرحله جدیدی شد. این تغییر، حواشی زیادی به دنبال داشت و واکنش‌ها و تحلیل‌های متفاوتی نیز نسبت به آن مطرح شد.

    یکی از چالش‌های مطرح شده در مورد این افزایش قیمت، متناسب نبودن قیمت‌ها با ارزش و کیفیت خودروها بود. در نظرخواهی کانال اقتصادنیوز، ۹۰ درصد شرکت کننده‌ها معتقد بودند که قیمت‌های جدید اعلام شده از سوی خودروسازان، با محصولی که ارائه می‌کنند هم‌خوانی ندارد.

    آیا چنین گزاره ای صحت دارد؟

    آمارها نشان می‌دهند که قیمت کارخانه‌ای محصولاتی که مجوز افزایش قیمت گرفتند، کمتر از ۱۲ هزار دلار است؛ در حالی که در بازارهای جهانی، خودروی صفر کیلومتر با این قیمت‌ها وجود ندارد. از طرف دیگر قیمت بازاری این هشت محصول بین ۶ هزار تا ۱۵ هزار و ۵۰۰ دلار برآورد می‌شود. قیمت ارزان‌ترین خودروهای خارجی در دنیا، از ۱۲ هزار دلار شروع می‌شود و معمولاً خودروسازان جهانی، یک محصول اقتصادی را زیر ۱۵ هزار دلار عرضه می‌کنند. اما در ایران، خودروهای اقتصادی سایپا، با قیمتی کمتر از ۶ هزار و ۴۰۰ دلار به فروش می‌رسد و سورن پلاس ایران‌خودرو نیز کمتر از ۱۰ هزار دلار در بازار قیمت دارد.

    چالش دیگری که در مورد این افزایش نرخ کارخانه‌ای مطرح می‌شود؛ تأثیر آن بر قیمت بازار و افزایش تورم وسایل نقلیه است. مجوز افزایش قیمت محصولات خودروسازان در ۲۷ آبان ماه منتشر شد و تأثیر خودش را در اواخر آبان و اوایل آذر، بر روی قیمت بازاری خودروها گذاشت.

    قیمت ساینا‌ s که در افزایش نرخ کارخانه‌ای ۲۱ درصد رشد کرد، در این بازه زمانی، کمتر از ۷ درصد در بازار بالا آمد و دناپلاس توربو نیز که در مجوز افزایش قیمت ۳۵ درصد رشد داشته کمتر از ۵ درصد افزایش قیمت بازاری را تجربه کرده است. به نظر می‌رسد که این افزایش نرخ، شکاف قیمت کارخانه و بازار را تا حد قابل توجهی کاهش داده که برای نزدیک‌تر شدن عرضه خودرو به بورس کالا و از بین رفتن لاتاری‌ خودروسازان، یک امر حیاتی به شمار می‌رود.

    نسخه کامل در سایت:

    خبر مرتبط

    بازی سخت دولت با خودرو

    بازی سخت دولت با خودرو

    دولت بار دیگر افزایش قیمت کارخانه خودرو را در دستور کار قرار داد تا دولت چهاردهم زیر اولین مجوز افزایش قیمت خود برای خودرو را امضا کند. اما این اتفاق نه شرکت‌های خودروساز را راضی کرد نه مشتریان را.

    گردشگری‌های مشابه:

    13 - تیر - 1404

    کیک خودروی خارجی کوچک‌تر شد

    از همین رو، بسیاری از کارشناسان و فعالان عرصه واردات معتقدند حالا که نرخ ارز محاسباتی گمرک ۲.۴ برابر شده، بهتر است تعرفه واردات کاهش یابد تا ضمن افت قیمت تمام‌شده خودروهای وارداتی، دایره مصرف‌کنندگان این خودروها تنگ‌تر از قبل نشود. اکوایران در گفت و گو با هادی ملکان رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو، […]

    12 - تیر - 1404

    واردات خودرو عمدا کم است؟

    پس از آنکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای و برجام خارج شد، دولت واردات بسیاری از کالاها را به کشور در راستای مدیریت منابع ارزی محدود کرد و خودرو یکی از آنها بود. این ممنوعیت چهار سال طول کشید و سرانجام در اردیبهشت ۱۴۰۱، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا رای به آزادی واردات […]

    9 - تیر - 1404

    خودروساز اول، چهاردهم شد

    به گزارش اکوایران، این شرکت که مدیریت آن چند ماه پیش به بخش خصوصی واگذار شد، یکی از مهم‌ترین بازیگران صنعتی کشور در بازار سرمایه به شمار می‌رود. این در حالی است که قیمت‌گذاری دستوری اجازه نمی‌دهد تا بزرگ‌ترین خودروساز ایران، ارزش واقعی خود را در بازار سرمایه داشته باشد.  

    8 - تیر - 1404

    روزی که خودروسازان به التماس می‌افتند

    هرچند سیاست‌گذار در ظاهر این مدل را به نفع مصرف‌کنندگان پیاده کرده و ادامه می‌دهد، اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، قیمت‌گذاری دستوری حتی به نفع مصرف‌کننده واقعی نیز تمام نشده و از آن سو، خودروسازان را زیانده کرده و سفره رانت را در بازار گسترانده است. اکوایران در گفت و […]

    ارسال دیدگاه

    مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

    برو بالا