اهواز – معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در سفر به خوزستان از دزفول شهر جهانی کپو، بازدید کرد و ظرفیت این شهر در زمینه صنایع دستی را قابل توجه دانست.
به گزارش خبرنگار مهر، این سفر شامل بازدید از کارگاههای تولیدی مصطفی اسماعیلی، مریم تختایی پور، فاطمه تخته، فروزان پیلهرام و مرضیه نرکی در خانه تاریخی سید صدر بود.
مریم جلالی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: دزفول ظرفیت فوقالعادهای برای معرفی کالاهای صنایع دستی به ایرانیان و کشورهای منطقه دارد.
وی همچنین به چالشهای پیش روی جشن امتیاز شهر جهانی کپوبافی اشاره کرد و افزود: با وجود مشکلات، باید موجی که در کپوبافی دزفول ایجاد شده را معرفی کنیم و در راستای توسعه این صنعت تلاش کنیم.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی همچنین بر اهمیت همکاری با متولیان برای ارتقای شخصیت دزفول در حوزههای مختلف تأکید کرد و گفت: کارگاههایی که تمامی مراحل طراحی، فروش و بازاریابی را انجام دادهاند، نیاز به حمایت دارند تا تولیدات کپو را به بازارهای جهانی عرضه کنیم.
جلالی افزود: دزفول دارای ظرفیتهای بالقوهای است که میتواند در عرصههای بینالمللی به موفقیتهای بیشتری دست یابد.
دزفول، یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران، به عنوان «شهر جهانی کپو» شناخته میشود. کپو بافی که یکی از صنایع دستی و هنرهای سنتی این منطقه است به بافتن و تولید انواع محصولات از الیاف گیاهی و طبیعی، به ویژه نخل و کاه، اشاره دارد. این هنر به دلیل قدمت و کیفیت بالای تولیداتش در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته و به ثبت جهانی رسیده است.
کپو بافی در دزفول به عنوان یک میراث فرهنگی و هنری نه تنها به عنوان یک منبع درآمد برای هنرمندان و صنعتگران محلی عمل میکند بلکه به حفظ و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی نیز کمک میکند. محصولات کپو شامل سبدها، فرشها و دیگر اقلام تزئینی و کاربردی است که به دلیل طراحیهای زیبا و کیفیت بالا در بازارهای داخلی و خارجی مورد استقبال قرار میگیرد.
معاون میراثفرهنگی با تأکید بر ضرورت صیانت از یادمانهای دوران دفاع مقدس، از برنامهریزی برای راهاندازی ۲۰۰ موزه جدید تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد.
همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر از لوح ۱۲ اثر ثبتشده ملی مرتبط با دوران دفاع مقدس در خوزستان رونمایی شد؛ آثاری که روایتگر مقاومت و فداکاری مردمان این خطه در ۸ سال جنگ تحمیلی هستند.
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نه فقط یک مجموعه فرهنگی، بلکه روایتی زنده و چندرسانهای از یکی از مهمترین مقاطع تاریخ معاصر ایران است.
خبرگرد این هفته به حواشی اظهارات ضد ایرانی ترامپ درباره نام خلیج فارس و گرانی گوشت تا دستگیری مظنون اصلی سرقت از موزه شاه نعمتالله را در این گزارش میبینید.
Δ