بهمن ماه رویدادهاست از جشن راهنمایان گرفته تا برپایی نمایشگاه گردشگری و جشنواره فجر صنایع دستی این برنامه ها تا عید نوروز و آمادگی برای انجام سفرهای بهاری ادامه مییابد.
به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای نیمه بهمن ماه تا نوروز رویدادهای مختلفی در کشور مرتبط با حوزه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار میشود که هر کدام شور و هیجانی را به روزهای پایانی سال میدهد.
یکی از این برنامهها برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته است که در محل دائمی نمایشگاههای تهران از روز ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه برپا میشود و در آن بسیاری از شرکتهای خصوصی و دولتی ارگانها هتلها و مراکز مرتبط با گردشگری و هتلداری و طبیعتگردی گردهم می آیند.
برنامه دیگر همایش محیط زیستی با رویکرد گردشگری است در این باره محمد جهانشاهی دبیر کمیته ملی طبیعت گردی و گردشگری سبز از برگزاری بیست و یکمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران با رویکرد گردشگری پایدار و مشارکت مردمی در یکم و دوم اسفندماه خبر داد و گفت: در این نشست که با هدف بهبود کیفی و کمی شاخصهای پایداری در پروژههای گردشگری به ویژه در حوزه سرمایهگذاری و توسعه مقاصد گردشگری برگزار میشود، محورهایی مثل ارزیابی اثرات اکوتوریسم و گردشگری پایدار و تأثیرات تغییرات اقلیمی و موارد مهمی مثل ظرفیت بُرد، توجه به ارزیابی اثرات اجتماعی و بهداشتی پروژهها مدنظر است.
همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران در روزهای چهارشنبه، یک اسفندماه از ساعت ۱۳ تا ۱۸ و پنجشنبه دوم اسفندماه ساعت ۹ تا ۱۳ برگزار میشود برای شرکت در این همایش لازم است تا ۲۸ بهمنماه ثبتنام شود. محل برگزاری این همایش سالن اجتماعات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
برنامه دیگر که در همین ایام برگزار میشود در حوزه صنایع دستی است. نهمین دوره جشنواره بینالمللی سرو سیمین از ۲ تا ۶ اسفند ماه در محل کاخ سعدآباد برگزار میشود و در آن فعالان صنایع دستی داخلی و خارجی به رقابت با یکدیگر میپردازند.
این جشنواره اکنون مراحل داوری و بررسی آثار را میگذراند. غیر از این به برپایی راهپیمایی ۲۲ بهمن وزارت میراث فرهنگی و کارکنان آن هم حضور پررنگی به واسطه قرارگیری این وزارت خانه در مسیر راهپیمایی خواهند داشت.
همچنین در این روزها یکی از مهمترین رویدادها برگزاری جشنوارههای تئاتر موسیقی و فیلم است که گردشگران زیادی را به تهران میکشاند.
اما روز دوم اسفند هم جشن راهنمایان گردشگری مانند سالهای قبل برگزار میشود این جشن هر سال به مناسبت روز جهانی راهنمایان گردشگری توسط انجمن صنفی راهنمایان ایران برپا شده است.
پس از گذراندن این روزها به جشنهای پایانی سال نزدیک خواهیم شد. مانند چهارشنبه سوری که امید است امسال تلفات به واسطه رفتارهای پر خطر مشاهده نشود اما پس از آن مردم خود را برای عید نوروز آماده میکنند البته که ماه رمضان با ایام نوروز همزمان شده است و در واقع مردم باید خود را برای رویدادهای هر دو ماه آماده کنند. اگر نخواهند در این ایام به سفر بروند.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ