آیین سنتی موسیقی گواتی مکران به عنوان میراث ناملموس که بخشی از برنامههای نوروزی و فرهنگی سواحل مکران بود، جلوهای از فرهنگ غنی، آیینی و دیرپای مردم بلوچ را به نمایش گذاشت.
به گزارش خبرگزاری مهر، عدنان حسینی مدیر پایگاه میراث فرهنگی خلیج فارس و دریای مکران چابهار گفت: آئین سنتی موسیقی گواتی مکران با حضور پرشور گردشگران، مردم محلی و مسئولین فرهنگی در محل بنای تاریخی فرمانداری قدیم چابهار (موزه محلی) برگزار شد. این مراسم که بخشی از برنامههای نوروزی و فرهنگی سواحل مکران بود، جلوهای از فرهنگ غنی، آئینی و دیرپای مردم بلوچ را به نمایش گذاشت.
وی گفت: در این مراسم، هنرمندان بومی با اجرای آئین گواتی، که ترکیبی از موسیقی، حرکت و ذکرهای آئینی است، فضای موزه را آکنده از حال و هوایی معنوی و سنتی کردند. در گذشته این موسیقی کهن برای درمانهای روحی و تسکین آلام روانی کاربرد داشته است.
جمع زیادی از گردشگران داخلی که برای بازدید از زیباییهای سواحل مکران به چابهار سفر کردهاند، با حضور در این برنامه با جنبهای تازه از فرهنگ بلوچستان آشنا شدند. اجرای زنده موسیقی و حرکات آئینی، تحسین و توجه ویژه مخاطبان را به همراه داشت.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
اعلام آمادگی هتلها برای اسکان آسیب دیدگان جنگ، تداوم تعطیلی موزهها و روایت حفاظت از آثار تاریخی در زمان جنگ از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
Δ