با رأی مثبت بیش از ۳۰ کشور عضو سازمان جهانی گردشگری (UN Tourism)، شهر تاریخی اصفهان به میزبانی سیوهشتمین نشست کمیسیون منطقهای شرق آسیا و اقیانوسیه این سازمان در سال ۲۰۲۵ انتخاب شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری در جریان برگزاری سیوهفتمین نشست کمیسیون منطقهای شرق آسیا و اقیانوسیه و شصتمین نشست کمیسیون منطقهای جنوب آسیا سازمان جهانی گردشگری (CAP/CSA) که از ۲۶ تا ۲۷ فروردینماه در جاکارتا، پایتخت اندونزی در حال برگزاری است، جمهوری اسلامی ایران موفق شد میزبانی دوره بعدی این اجلاس را برای شهر تاریخی اصفهان کسب کند.
هیأت اعزامی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به سرپرستی انوشیروان محسنیبندپی، معاون گردشگری کشور و با حضور مسلم شجاعی، مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی و سید محمدحسین حجازی، مشاور وزیر و عضو وابسته سازمان جهانی گردشگری، در نشست رسمی این کمیسیون با حضور دبیرکل سازمان جهانی گردشگری، زوراب پولولیکاشویلی، شرکت کردند.
در این نشست، معاون گردشگری کشور با اعلام رسمی نامزدی ایران برای میزبانی سیوهشتمین دوره این رویداد، طی سخنانی بر پیشینه تاریخی، ظرفیتهای بینظیر و موقعیت ممتاز گردشگری شهر اصفهان تأکید کرد.
همچنین ویدئویی از جاذبههای فرهنگی و گردشگری این شهر به نمایش درآمد که مورد توجه نمایندگان کشورها قرار گرفت.
در پایان، اعضای کمیسیون متشکل از نمایندگان بیش از ۳۰ کشور، با اکثریت آرا، با میزبانی ایران موافقت و بدینترتیب اصفهان بهعنوان مقصد برگزاری نشست سال ۲۰۲۵ این نهاد بینالمللی انتخاب شد.
محسنیبندپی این موفقیت را نقطهعطفی در سیاستهای دیپلماسی گردشگری کشور دانست و تصریح کرد: تقویت جایگاه ایران در عرصه بینالمللی از مسیر میزبانی رویدادهای گردشگری، رویکردی جدی در وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است که در گامهای بعدی نیز با قدرت ادامه خواهد یافت.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ