کارگروه توسعه فناوری در صنایعدستی با هدف پیوند صنایعدستی ایران با فناوریهای نوین و تقویت جایگاه آن در عصر دیجیتال با دستور معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور تشکیل شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مریم جلالی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی گفت: تشکیل کارگروه توسعه فناوری در صنایع دستی، اقدامی راهبردی در عصر دیجیتال و تمدنهای متاورسی در راستای نیل به تحول زیستبوم صنایع دستی ایران و با هدف پیوند مؤثر این میراث فرهنگی با فناوریهای نوین تشکیل شد.
وی افزود: این کارگروه با مأموریت تدوین «سند حکمرانی دیجیتال صنایع دستی» و توسعه بسترهای فناورانه همچون واقعیت مجازی (VR)، واقعیت افزوده (AR)، واقعیت ترکیبی (XR) و اقتصاد توکنایز، رسماً فعالیت خود را آغاز کرده است.
جلالی تأکید کرد: اقتصاد توکنایز به عنوان یکی از محورهای کلیدی این تحول، فرصتهای نوینی برای مالکیت معنوی، تجاریسازی هوشمند آثار صنایع دستی، و ایجاد ارزش پایدار در محیطهای متاورسی فراهم خواهد کرد. این اقتصاد، امکان تبدیل آثار صنایع دستی به داراییهای دیجیتال (NFTها) را فراهم میکند و زیرساختی شفاف و غیرمتمرکز برای دادوستد، مالکیت و حفاظت از میراث هنری ایرانی در مقیاس جهانی میسازد.
همچنین طی حکمی از سوی مریم جلالی دهکردی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، محمدعلی ودود به عنوان مسئول تشکیل و دبیر کارگروه توسعه فناوری در صنایعدستی منصوب شد.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ