سمرقند در پاییز سال ۲۰۲۵ میزبان چهل و سومین جلسه کنفرانس عمومی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) خواهد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، فریدالدین نصریوف، سفیر تام الاختیار ازبکستان در ایران در مراسمی با موضوع گردشگری و فناوری که در محل سفارت برگزار شد، گفت: سال ۲۰۲۵ یکی از تاریخهای مهم در روابط همکاری ازبکستان و ایران خواهد بود. زیرا امسال ۳۳ سال از برقراری روابط دیپلماتیک بین ازبکستان و ایران میگذرد.
وی گفت: دو سرزمین کهن ازبکستان و ایران را تاریخ و فرهنگ مشترک و بیشمار خاطرات به یکدیگر پیوند میدهد. در طول سالهای گذشته، تلاشهای رهبران ازبکستان و ایران منجر به برقراری بالاترین سطوح روابط سیاسی بین دو ملت دوست و برادر، گسترش روابط اقتصادی و تقویت روابط فرهنگی و انسانی شده است.
وی گفت: در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۲۳، رئیسجمهور جمهوری ازبکستان، شوکت میرضیایف، به تهران سفر رسمی کرد و در تاریخ ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴، در شهر عشقآباد، رئیسجمهور جمهوری ازبکستان، شوکت میرضیایف با رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران، مسعود پزشکیان دیدار کردند. در تاریخ ۱۱-۱۲ مه سال جاری، نخستوزیر جمهوری ازبکستان، عبدالله آریپوف نیز به تهران سفر کردند. نتیجه این تلاشها پذیرش تعدادی از اسناد دوجانبه برای ارتقا روابط همکاری بین دو کشور به مرحله جدیدی بود.
وی با بیان اینکه امسال خانه تجارت ازبکستان را در تهران افتتاح کردیم ادامه داد: در ازبکستان، توسعه گردشگری به یکی از اولویتهای اصلی سیاست دولت تبدیل شده است. همچنین اصلاحات متعددی در زمینه توسعه گردشگری انجام شده است. این اصلاحات توسط جامعه جهانی مورد تأیید قرار گرفته است. به ویژه، بیست و پنجمین جلسه کنفرانس عمومی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در سال ۲۰۲۳ در شهر سمرقند ازبکستان برگزار شد.
سفیر ازبکستان در ایران بیان کرد: در سال ۲۰۲۴، شهر خیوه در استان خوارزم به عنوان پایتخت گردشگری سازمان همکاری اسلامی و شهر شهریسبز در استان قشقدریا به عنوان پایتخت گردشگری سازمان همکاری اقتصادی معرفی شدند. این بار سمرقند در پاییز سال ۲۰۲۵ میزبان چهل و سومین جلسه کنفرانس عمومی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) خواهد بود. برای اولین بار در تاریخ ۸۰ ساله خود، یونسکو چنین اجلاس با سطح بالایی را خارج از مقر خود در پاریس و به ویژه در پایتخت فرهنگی ازبکستان برگزار میکند.
در این مراسم، صنایع دستی، پارچههای سنتی و خوراک سنتی ازبکستان معرفی شد و سفیر شخصاً از مهمانان پذیرایی کرد. همچنین آوازخوانی و رقص ازبکی نیز برای مهمانان سفارت به نمایش گذاشته شد. پخش کلیپی از جاذبههای گردشگری ازبکستان و نمایش لباسهای سنتی از برنامههای جانبی این مراسم بود.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی با اشاره به اهمیت استاندارد آموزش رشتههای صنایعدستی گفت: هدف مهم در آموزش صنایعدستی و هنرهای سنتی حفظ ریشهها و صیانت از هویت است.
موزههای مردمشناسی با نمایش ابزارها، پوشاک، آداب و رسوم، و سبک زندگی اقوام مختلف، به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند تا با شیوههای زندگی گذشته آشنا شوند.
خزانه جواهرات ملی از روز شنبه ۱۰ خرداد ماه برای بازدید عموم بازگشایی میشود و در روزهای شنبه تا سهشنبه هر هفته (بهاستثنای روزهای تعطیل) از ساعت ۱۰ تا ۱۲ باز خواهد بود.
آثار ارزشمندی در گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک تهران، نگهداری میشود که بررسی آنها، دریچهای به سوی سبک زندگی و ازدواج در فرهنگ ایرانی- اسلامی به روی علاقهمندان میگشاید.
Δ