رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس از اختصاص یک کرسی از ۳۴ کرسی پژوهشی یونسکو به روستای جهانی اصفهک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد عرب، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس گفت: کشور عزیزمان ایران به عنوان عضو فعال یونسکو، در برنامهها و پروژههای مختلف یونسکو در زمینه آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات مشارکت میکند و همچنین، در کمیسیونهای مختلف یونسکو، از جمله کمیسیون پژوهشی، حضور فعال دارد و در مباحث مربوط به تحقیقات و نوآوریها در زمینه علوم و فناوری شرکت میکند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس افزود: دومین روستای جهانی گردشگری ایران حالا صاحب یکی از ۳۴ کرسی کمیسیون پژوهشی یونسکو شده است
وی ادامه داد: روستای اصفهک در ۲۳ آبان ۱۴۰۳ بهعنوان دومین روستای جهانی گردشگری ایران معرفی و ثبت شد و به دلیل انجام فعالیت علمی و تحقیقاتی پژوهشکده معماری خاک اصفهک و استفاده از ظرفیت و نقش مهم فعالیتهای علمی و پژوهشی صورت گرفته در تهیه پرونده ثبت جهانی اصفهک برای ارائه به سازمان جهانی گردشگری، خوشبختانه این افتخار مهم در اختیار پژوهشکده معماری خاک اصفهک موسوم به E. M. C و با مدیریت پویا خزائلی قرار گرفته کهامیدواریم نتایج و دست آوردهای علمی خوبی برای منطقه داشته باشد و تلاش و پشتکار و همت جوانان و اهالی اصفهک بیشتر به جهانیان معرفی شود و شاهد حضور بیشتر تورهای تخصصی به منطقه باشیم.
عرب گفت: یونسکو دارای شبکههای تخصصی متعدد است. این بخش، شامل نهادها و شبکههایی است که تحقیق، تعلیم و توسعه را در آموزش عالی پیرامون یک موضوع خاص در جهان، تشویق و ترویج میکند. «کرسیهای یونسکو» ارگانهایی ملی یا منطقهای است که پیرامون یک موضوع خاص علمی فعالیت میکنند.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان طبس افزود: یک کرسی یونسکو میتواند بهعنوان واحد جدید آموزشی یا پژوهشی دریک دانشگاه یا نهاد تحقیقاتی در حوزه آموزش عالی برای دورهای چهار ساله تشکیل شود. این واحد باید دارای سرپرست و مدیر علمی برجسته در آن حوزه تخصصی، تعدادی پژوهشگر و اعضای هیئتعلمی متخصص و دانشجو و محقق باشد که به انجام تحقیقات در سطوح عالی آموزشی و پژوهشی بر اساس زمینه فعالیت کرسی بپردازند.
رئیس شورای حکام مرکز منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی گفت: نشست سالانه مراکز مقوله دوم فعال در زمینه میراث فرهنگی ناملموس در سال ۲۰۲۵ بهصورت برخط برگزار شد.
معاون میراث فرهنگی کشور از درخواست چینیها برای نمایشگاه «سرزمین مهر» و برگزاری یک نمایشگاه دیگر از آثار تاریخی ایران خبر داد.
تربت جام – معاون پارلمانی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اختصاص ۱۸ میلیارد تومان اعتبار ویژه برای مرمت و بازسازی مجموعههای تاریخی این شهرستان خبر داد.
درخواست برای ایجاد کمیته سپر آبی،اعلام زمان برگزاری نمایشگاه صنایع دستی، درخواست مدیران بوم گردی از وزیر میراث فرهنگی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
Δ