سند تک برگی کاخ گلستان به عنوان نخستین کاخ موزهای که توانست پس از چندین مرحله اصلاحات و خوانش دقیق حدود مالکیتی و بهرهبرداری و طی مراحل مختلف اداری و کارشناسی دریافت کند،؛ صادر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آفرین امامی رئیس کاخ گلستان گفت: این سند با اهتمام مدیریت، معاون امور اجرایی، مسئول حقوقی، کارشناس فنی عرصه و حریم مجموعه کاخ گلستان، اداره کل امور حقوقی و املاک وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین مدیرکل املاک و داراییهای دولت، صادر شد.
وی ادامه داد: اقدامات عملی برای دریافت سند کاخ گلستان از سال ۱۳۹۸ آغاز و به دلیل آنکه وضعیت مالکیت و بهرهبرداری در اطراف کاخ گلستان در بخشهای شمال، جنوب و جنوب شرقی مجموعه پیچیده و نیازمند به اقدامات مختلف حقوقی از شناخت حدود مالکیت تا تأمین دلیل داشت و حل مسائل مالکیتی بخصوص در بخش همجوار با کسبه خیابان ناصر خسرو، مستلزم مطالعات و کارشناسیهای دقیق زمانبر بود.
امامی تصریح کرد: علاوه بر مسائل مبتنی بر مالکیت و بهرهبرداری در بخشهای همجوار کاخ گلستان به ویژه مجاورت آن با کسبه در محدوده جنوب شرقی، گرهها و مسائل پیچیدهای داشت که حداقل از سال ۱۳۴۶ شمسی تاکنون لاینحل و بلاتکلیف باقی مانده بود.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان گفت: بنابراین از بدو شروع تا امروز اقدامات مختلف حقوقی و برداشتهای دقیق نقشه برداری رقومی و بالغ بر ۲۰ جلسه کارشناسی و مدیریتی بین وزارت امور اقتصاد و دارایی و مسئولان و نمایندگان ذیربط ستادی وزارت میراثفرهنگی و همچنین دو گروه کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبت و اسناد (که مسائل حقوقی و نقشه برداری رقومی به آنها واگذار شده)، برگزار شده است.
وی تصریح کرد: دریافت سند تک برگی که مبتنی بر مختصات رقومی جهانی است و پس از فعالیت مستمر کارگروهی چند جانبه متشکل از کارشناسان ذی صلاح از مجموعه کاخ گلستان و ادارات ستادی و وزارت امور اقتصاد و دارایی طی سالهای ۱۳۹۸ تاکنون به نتیجه رسیده، دستاوردهای مهمی در پی داشته و موجب شده که محیط کاخ گلستان در دقیقترین حالت ممکن ثبت شود.
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان خاطرنشان کرد: این امر باعث میشود که اولاً حفاظت از عرصه و حریم کاخ مستند شده و تعارضهای ملکی و حقوقی این مجموعه با واحدهای تجاری و دوایر دولتی اطراف به حداقل برسد. همچنین موجب روزآمد شدن حقوق مالکیتی در رابطه با بخشی از کسبه اطراف خواهد شد.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ