امیرهادی ملک اسماعیلی تهیهکننده و کارگردان مستند «صدای قدمهای آب» معتقد است دیده شدن این فیلم از تنشهای آبی کشور جلوگیری خواهد کرد.
امیرهادی ملک اسماعیلی تهیه کننده و کارگردان مستند «صدای قدمهای آب» در گفتوگو با خبرنگار میراث آریا درباره این اثر گفت: کنجکاوی من درباره سیستم سنتی آبرسانی شهر سمنان باعث شکل گیری ایده ساخت این مستند شد که با حمایت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی آذرماه سال گذشته به پایان رسید و نسخه نهایی آن هم ۲۶ دقیقه است.
او درباره موضوع این مستند توضیح داد: موضوع مستند «صدای قدمهای آب» درباره مدیریت مردمی آب در شهر کویری سمنان با قدمت هزارساله است. موضوعی که آنطور که شایسته است به آن توجه نشده و با نمایش این مستند میتوان از تنشهایی که امروز در شهرهایی مانند یزد و اصفهان میبینیم هم جلوگیری کرد. ممکن است این تنشها به استانهای دیگر هم برسد و اگر مستند «صدای قدمهای آب» دیده شود، میتوان از بروز چنین تنشهایی جلوگیری کرد.
کارگردان مستند «صدای قدمهای آب» اضافه کرد: پروسه تحقیق این مستند تقریبا طولانی بود و نزدیک به شش ماه زمان برد. در این مسیر فرهاد ورهرام بسیار به من و انسجام پیدا کردن پژوهشها کمک کرد. منابع تحقیق بسیار پراکنده بود و تلاش کردم تا از هر قسمت، بخشهای مهم و موردنیاز را استخراج کرده و به کار بگیرم.
عوامل مستند «صدای قدمهای آب» عبارتند از: نویسنده، تهیهکننده و کارگردان: امیرهادی ملک اسماعیلی، مدیر فیلمبرداری: عباس عسگری، موسیقی و صداگذاری: مهدی زارع، صدابردار: پوریا غلامرضایی، تدوین: عباس عسگری و امیرهادی ملک اسماعیلی، عکاس: فهیمه بندار، تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ