طی حکمی از سوی رئیس سازمان سینمایی، حامد جعفری به عنوان مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی منصوب شد.
به گزارش میراث آریا به نقل از اداره کل روابط عمومی سازمان سینمایی در حکم رائد فریدزاده خطاب به جعفری آمده است: «نظر به تخصص، تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی در حوزه فرهنگ، بویژه عرصه سینما و به استناد مصوبه جلسه مورخ بیست و ششم اسفند هزار و چهارصد و سه هیات امنای بنیاد سینمایی فارابی، جنابعالی به موجب این حکم به عنوان «مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی» منصوب میشوید.
انتظار میرود، با عنایت به سیاستهای کلان سازمان امور سینمایی و سمعی بصری در مسیر تحقق برنامههای ابلاغی ذیل، اهتمام ویژهای داشته باشید.
۱) تقویت مضامین با بهرهمندی از ظرفیت شوراهای فکری و موضوعی متشکل از صاحباننظران
۲) حمایت از تحقیق و نگارش فیلمنامه با رویکرد ارتقاء متن و کیفیسازی
۳) حمایت از تولید فیلمهای سینمایی شاخص و حرکت به سوی مشارکت خاص به جای عام
۴) توجه به بازنمایی مثبت از ویژگیهای بومی و ظرفیتهای منطقهای شهرستانها به ویژه مناطق کمتر برخوردار در تولید فیلم
۵) توجه و حمایت از اکران فیلمهای سینمایی فرهنگی
۶) حمایت از فنآوریهای نوین صنعت تصویر در فرآیندهای تولید فیلم
۷) تقویت سینمای کودک و نوجوان
۸) بکارگیری از شیوههای نوین تامین مالی و سرمایهگذاری برای تولید فیلم
۹) تسهیلگری برای اطمینان بخشی به سرمایهگذاران بخش خصوصی
۱۰) تقویت بازاریابی فیلمهای فرهنگی با هدف افزایش سهم و درآمد از بازار هدف
۱۱) تقویت سرمایه انسانی جوان برای سینمای ایران
۱۲) تقویت زنجیره اکران با تبدیل سینما فرهنگ به پردیس سینمایی و استفاده برای جشنوارههای سینمایی
۱۳) ارتقای فعالیتهای بینالمللی سینمای ایران
۱۴) برگزاری گردهمایی و رویدادهای فرهنگی و سینمایی متناسب با مقتضیات و مسائل روز سینمای ایران
۱۵) حمایت از برگزاری جشنوارههای فیلم فجر و کودک و نوجوان با ابتکار عمل و ناظر بر نیازهای روز سینمای ایران
۱۶) توسعه فعالیتهای انتشارات و تقویت فصلنامههای فارابی، اهتمام به مطالعات کاربردی
۱۷) راهاندازی شورای پژوهش و انتشارات و تشکیل انجمن علمی
۱۸) رسیدگی و مراقبت از سرمایههای انسانی سینمای ایران بویژه پیشکسوتان و بزرگان
۱۹) حمایت از تکریم و معیشت سینماگران در جهت رشد، ارتقاء و تحکیم بنیاد خانواده آنها
امید است با توکل به خداوند متعال و با اتکاء به توانمندیها و شایستگیهای جنابعالی و همچنین بهرهگیری از ظرفیت سرمایه انسانی بنیاد در انجام امور محوله موفق و موید باشید.»
فریدزاده همچنین از تلاشهای خالصانه سیدمهدی سجادی در دوران سرپرستی بنیاد سینمایی فارابی قدردانی کرد.
حامد جعفری تهیهکننده سینما و انیمیشن متولد سال ۱۳۶۴، دانشآموخته مدیریت ارشد کسب و کار در صنایع فرهنگی و رشته اقتصاد است. جعفری فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۸۷ با تهیهکنندگی انیمیشن، در سینما آغاز و از سال ۱۳۹۱ تاکنون عضو صنف تهیهکنندگان سینمای ایران و خانه سینما است. وی تهیهکنندگی پرفروشترین و پرمخاطبترین انیمیشنهای تاریخ سینمای ایران یعنی «شاهزاده روم» و «فیلشاه» و «بچه زرنگ» را بر عهده داشته است.
جعفری تاکنون در چندین دوره عضو هیئت داوران جشنوارههای مختلفی نظیر جشن خانه سینما، جشنواره بینالمللی فیلمهای کودک و نوجوان، جشنواره بینالمللی فیلم فجر، جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، جشنواره بینالمللی انیمیشن تهران و غیره بوده است.
در دی ماه گذشته نیز طی احکامی از سوی سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن حاجی میرزایی (رئیس دفتر رییس جمهور)، سید حمید پورمحمدی (معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور)، حسین افشین (معاون علمی و فناوری رئیس جمهور)، سید محسن مهاجرانی (مدیر گروه فرهنگی معاونت بررسی دفتر مقام معظم رهبری)، منوچهر محمدی، مرضیه سادات برومند یزدی، حسن خجسته باقرزاده، سیدرضا میرکریمی و رائد فریدزاده به عنوان اعضای هیات امنای بنیاد سینمایی فارابی منصوب شدند.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ