در پی پست اینستاگرامی حسن فتحی کارگردان سریال «ازازیل» مبنی بر اختلاف با تهیهکننده و کنارهگیری از ادامه ساخت این سریال، پلتفرم نماوا بیانیهای منتشر کرد.
به گزارش میراثآریا، با پایان فصل اول سریال معمایی-رازآلود «ازازیل»، حسن فتحی کارگردان سریال از اختلافات پیش آمده با تهیهکننده سریال نوشت و نسبت به کنارهگیری از کارگردانی علیرغم فیلمبرداری بخش عمدهای از فصل دوم سریال(!) خبر داد.
اظهارات فتحی با واکنش پلتفرم عرضهکننده سریال (نماوا) مواجه شده که در بیانیهای، مشکلات «ازازیل» را ناشی از اختلافات میان تهیهکننده و کارگردان دانسته و در عین حال نوید حل مشکل و عرضه فصل دوم را داده است.
متن بیانیه پلتفرم نماوا بدین شرح است:
«ضمن قدردانی و تشکر از زحمات کارگردان و تهیهکننده محترم و تمامی عوامل تولید این مجموعه که با تلاش خود منجر به تولید اثری کمتر دیدهشده در این ژانر شدهاند و همچنین تشکر از همراهی و حمایت مخاطبان محترم، بر خود واجب دانستهایم که توضیحاتی را در خصوص اظهارات کارگردان محترم اثر ارائه دهیم:
نماوا برای حفظ حقوق مخاطبان گرامی، تمامی تلاش خود را در طول فرایند تولید و پخش در جهت رفع اختلافات به وجود آمده بین کارگردان و تهیهکننده محترم انجام داده و در این راستا با برگزاری جلسات متعدد و رایزنی با تهیهکننده همواره سعی در حفظ خواسته و منویات کارگردان داشته است. گرچه این اختلافات منجر به تاخیرهای مکرر در زمانبندی پخش شده و خسارات قابل توجهی برای پلتفرم نماوا به همراه داشته اما همه کوشش در جهت رفع سوءتفاهمات و ارائه بهترین خروجی به مخاطب بوده است.
نماوا به عنوان پلتفرم اثر، تعهدات مالی خود را، نه تنها براساس قرارداد اولیه، بلکه حتی با وجود افزایش هزینههای تولید و با انعقاد متمم قرارداد، برآورده کرده و مبالغ طرف قرارداد به صورت کامل به تهیهکننده محترم پرداخت شده است؛ این موضوعی است که جناب حسن فتحی نیز از جزئیات آن کاملا مطلع هستند.
در حال حاضر برای رعایت حقوق مخاطبین محترم و حمایت از زحمات شبانهروزی تیم اجرایی تولید که بخش عمده فیلمبرداری فصل دوم را به پایان رسانیدهاند، نماوا تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا با برگزاری جلسات فیمابین کارگردان و تهیهکننده، به اختلافات پایان داده تا شاهد ارائه بهموقع فصل دوم سریال «ازازیل» به مخاطبان عزیز باشیم.»
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ