سلسله نشستهای ماهانه «سینماسلامت» از اول اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران شروع به کار میکند.
به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، رضا درستکار منتقد سینما و سینماگر که مدیر و مجری این نشستهاست، در این زمینه گفت: از آنجا که بخش مهمی از آثار سینمای ایران با دغدغههای اجتماعی خالقان فیلمها ساخته میشود، خود به خود حوزه سلامت موضوعیت پیدا میکند.
عضو هیئت داوران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، ادامه داد: این آثار روایتگر وضعیت جامعهای است که در آن، آدمها از نظم طبیعی بیرون ماندهاند و با ناهنجاریها و مشکلات ریز و درشت مواجه هستند، همان طور که در دوره اخیر جشنواره فیلم فجر، بسیاری از فیلمها چنین بودند و سازندگانشان دغدغه اجتماعی داشتند.
درستکار با اشاره به این که سالها پیش به همراه زندهیاد علی معلم آغازگر جلسات نقد و بررسی فیلم در فرهنگسرای ارسباران بوده است، گفت: باید تلاش کرد هویت سینماتکها و این دست نشستها که امروز بهترینشان در خانه هنرمندان ایران به عنوان یک تشکل اصیل و اثرگذار برگزار میشود، حفظ شود. معتقدم هر سیستمی که از مناسبات فرهنگی و تعامل دور باشد و یا بخواهد فرهنگ را از در براند، زیان میدهد و این اهمال، گریبان خودش را میگیرد. برپایی جلسات نقد و بررسی فیلم یک نوع پویش اجتماعی جریانساز است و زنده نگه داشتن و تقویت اینگونه جلسات، اقدامی است که سبب میشود بیشتر با جامعه ایران دیالوگ برقرار شود.
او افزود: سالهاست که در کنار فعالیت سینمایی، در حوزه رسانهای سلامت به اداره یک زنجیره رسانهای با نام «فن سالاران» مشغول هستم. روز اول اردیبهشت ۱۴۰۴، با بیستمین شماره مجلهای تخصصی به همین نام مصادف است و آغاز به کار جلسات «سینما سلامت» در ادامه مسیر توسعه این زنجیره قرار دارد. این سلسله برنامه قرار است روز اول هر ماه، برگزار شود.
درستکار بیان کرد:اولین فیلم «شوهر ستاره» ساخته ابراهیم ایرجزاد خواهد بود و ما قرار است در «سینما سلامت» فیلمها را با حضور عوامل سازنده، از منظر روانشناسی و جامعهشناسی مورد بررسی قرار دهیم.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ