پوستر مستند «موتورسواران»، محصول مرکز مستند سوره، در آستانه اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و هیأت همراه ایشان رونمایی شد.
به گزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی مرکز مستند سوره این مستند، داستان موتور سوارانی را روایت میکند که پس از انتشار خبر سقوط بالگرد رئیس جمهور شهید و همراهان ایشان، به صورت خودجوش و شبانه برای یافتن بالگرد راهی محل حادثه شدند.
در خلاصه این مستند آمده: «در طولانی ترین و سخت ترین شب سال ۱۴۰۳ تمام مردم ایران منتظر یک خبر بودند. ۶ موتورسوار با انگیزه های شخصی، شبانه و در مه و باران، جنگلهای ارسباران را به امید پیدا کردن بالگرد جستجو کردند؛ مستند سینمایی «موتورسواران» قصه جستجوی شبانه این موتورسواران در آن شب مهم است.»
لازم به ذکر است از شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه فعالان فرهنگی و دانشگاهی جهت هماهنگی اکران گروهی و سیار این فیلم، میتوانند با شماره ٩١٠٧١٢۵٣-٠٢١ و ۰۹۳۰۴۱۰۳۰۰۸ دفتر پخش سیار بهمن سبز تماس بگیرند یا از طریق درگاه اینترنتی https://esayar.ir درخواست خود را ثبت کنند.
عوامل اصلی تولید «موتور سواران» عبارتند از: تهیهکننده و کارگردان: مسعود دهنوی، تصویربرداران: وحید بیوته، رضا عزیزی، امیرحسین صابری، دستیار کارگردان و صدابردار: سجاد دهنوی، تدوین: مسعود دهنوی، طراحی و ترکیب صدا: عرفان ابراهیمی، اصلاح رنگ و نور: یحیی محمدعلیئی، تصویرهوایی: امید دهنوی، دستیار تصویر: رضا دشتی، طراح پوستر: سمانه مقرری، طراح لوگو: عرفان بهمنی.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ