سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: قم خاستگاه انقلاب اسلامی ایران است و همه باید تلاش کنیم تا این شهر و خدمات و برکاتی که از قم به سراسر دنیا منتشر میشود را، آن گونه که هست، به جهانیان معرفی کنیم.
به گزارش میراثآریا، حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در دیدار مدیرکل ارتباطات دانشگاه ادیان و مذاهب که در این ادارهکل انجام شد، بیان کرد: قم خاستگاه انقلاب اسلامی ایران است و همه باید تلاش کنیم تا این شهر و خدمات و برکاتی که از قم به سراسر دنیا منتشر میشود را، آن گونه که هست، به جهانیان معرفی کنیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم ادامه داد: شهر مقدس قم به جهت وجود حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مراکز حوزوی و دانشگاهی و حضور مراجع معظم تقلید عملاً به پایتخت فرهنگی کشور عزیزمان ایراناسلامی بدل گشته است.
باباگلزاده افزود: سالانه هزاران نفر از اقصی نقاط دنیا برای زیارت و یا بازدید از مراکز علمی، فرهنگی و تاریخی به قم میآیند و ما باید با برنامهریزیِ منسجم، بتوانیم به نحو شایسته از این ظرفیت استفاده کنیم.
او با اشاره به فعالیتهای بین المللی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: نقش دانشگاه ادیان و مذاهب در ایجاد پل ارتباطی بین مراکز علمی جهان با شهر مقدس قم کمنظیر است و در راستای توسعه صنعت گردشگری آمادگی کامل داریم، با نهادهای حوزوی و دانشگاهی به ویژه دانشگاه بینالمللی ادیان مذاهب همکاریهای خود را با این دانشگاه بیش از پیش گسترش دهیم و با تعامل دوسویه از ظرفیتهای موجود بهره ببریم.
جعفر فخرآذر مدیرکل ارتباطات دانشگاه ادیان و مذاهب نیز، با ارائه گزارشی از فعالیتهای علمی، فرهنگی و بینالمللی دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: حضور دانشجویانی از ۳۰ کشور جهان در این دانشگاه باعث شده است، صدای اسلام رحمانی به سراسر جهان مخابره شود و این دانشجویان پس از فارغالتحصیلی به عنوان سفیران فرهنگی بتوانند توانمندی و واقعیتهای ایران بزرگ را به جامعه جهانی منتقل کنند.
در این جلسه، بر امضای تفاهمنامه همکاریهای علمی، فرهنگی و بینالمللی بین دانشگاه ادیان و مذاهب و ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم تأکید شد.
در جلسه مذکور، مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری و تعدادی از مدیران و کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ