مرجان اشرفیزاده کارگردان درباره اهمیت مستند و جشنواره «سینماحقیقت» به بیان نکاتی پرداخت و معتقد است که این جشنواره به نوعی بهار مستندسازان است.
مرجان اشرفی زاده کارگردان و عضو هیات داوران بخش «کوتاه، مستند و پویانمایی» جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی در گفتوگو با خبرنگار میراث آریا درباره میزان اهمیت مستند و جشنواره «سینماحقیقت» بیان کرد: بعضی سوالها در دل خود جواب را به شکل مستتر دارند و طبیعتا سینمای مستند گونه سینمایی بسیار مهم با کارکرد جدی از نظر اجتماعی و هنری است.
کارگردان «آبجی» افزود: تجربه نشان داده است که در جشنوارههایی که گونههای متفاوتی از آثار را در خود دارند، ناخودآگاه نگاههای تخصصی کمتر است و برخی از آثار شاید قربانی شوند. مستند گونه و زمانبندیهای متفاوتی دارد و شما نمیتوانید مستند بلند و کوتاه را با هم مقایسه کنید. معمولا در جشنوارههایی که از هر گونه و موضوعی اثر وجود دارد و امکان اهدای یک یا دو جایزه دارید، نگاه تخصصی اتفاق نمیافتد.
داور بخش فیلمهای «کوتاه، مستند و پویانمایی» سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی درباره اهمیت جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» و ویژگیهای آن گفت: «سینماحقیقت» به دلیل تخصصی بودن و اینکه در گونهها و زمانبندیهای متفاوت و با داورهای تخصصی نگاه میکند، محفل و فضایی است که تخصصی به مستندها نگاه میکند. در این جشنواره مقایسه درستی اتفاق میافتد و برای مستندسازها جشنواره بسیار با اهمیتی است. زحمات یکساله مستندسازان به این جشنواره میآید و دیده میشود. گاهی وقتها پایههای سیاستگذاری در تولیدات سالهای بعد اتفاق میافتد و از منظر داوری مهم است که مستندسازان را به چه سمت و سویی سوق میدهند. درنهایت به نوعی میتوان گفت که جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» بهار و جشن مستندسازان به حساب میآید.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» ۱۸ تا ۲۵ آذرماه با دبیری محمد حمیدی مقدم در پردیس چارسو برگزار میشود.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ