ارسطو مداحی گیوی، سیفالله صمدیان، مهرداد زاهدیان، جاشوا اوپنهایمر، وحید آگاه، گودرز رشتیانی، امیرحسین موسوی و سروش زرگر پور، تعدادی از استادان کارگاههای آموزشی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» هستند.
به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، با اعلام فراخوان ثبت نام در کارگاههای آموزشی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، نام استادان کارگاهها و موضوع آنها اعلام شد. صنف کارگردانان و تهیهکنندگان سینمای مستند در اجرای این کارگاهها با مرکز گسترش همکاری دارند.
کارگاهها عبارتند از کارگاه «ابزارهای نوین تصویربرداری در سینمای مستند» با ارسطو مداحی گیوی، «مبانی تاریخ شفاهی و بایستههای آن در فیلم مستند » با دکتر گودرز رشتیانی، «عکس به مثابه ماده خام در سینمای مستند» با سیفالله صمدیان، «هوش مصنوعی و سینمای مستند»، مسعود سفلایی مدیر پنل، با حضور نماینده صنف کارگردانان سینمای مستند و نماینده صنف تهیهکنندگان سینمای مستند، «حقوق در سینمای مستند» با حضور دکتر وحید آگاه، مدیر پنل علیرضا حسینی، «مستندهای آرشیوی» با مهرداد زاهدیان و «هوش مصنوعی در واقعیت و فیلم مستند» از نظر پدیدارشناسی و کاربردی، با دکتر امیرحسین موسوی استاد فلسفه علم و دکتر سروش زرگرپور دکترای هوش مصنوعی.
در کنار این کارگاهها، چند مستر کلاس مجازی از جمله مستر کلاس جاشوا اوپنهایمر کارگردان سینمای مستند اهل دانمارک در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» برگزار میشود.
سیفالله صمدیان عکاس، فیلمساز و فیلمبردار ایرانی است که از فعالیت های او می توان به فیلمبرداری سه فیلم «ایبیسی آفریقا»، «جادهها»، «پنج» عباس کیارستمی، بنیانگذار و دبیر جشن تصویر سال، دریافت تندیس طوبی زرین، لوح سیمین و مدرک درجه یک هنری در هفتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر، دریافت مدالیوم عکاسی تئاتر و… اشاره کرد.
مهرداد زاهدیان مستندساز و رئیس انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند است و از نمونه آثار وی می توان به «میدان بی حصار»، «حلقه های گمشده»، «میدان نقش جهان»، «مسیح در جلفا»، «پاسارگاد»، «نقش رستم»، «تخت جمشید»، «خاطرات روی شیشه»، «ارگ بم»، «آسمان باران» و سپیده» اشاره کرد.
وحید آگاه عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی (گروه حقوق عمومی- دانشکده حقوق و علوم سیاسی)، وکیل پایه یک دادگستری و نویسنده عناوین مختلف کتب و مقالات تخصصی است.
ارسطو مداحی گیوی کارشناس فیلمبرداری و کارشناس ارشد عکاسی است که ترجمه کتاب و نوشتن بیش از ۶۰ مقاله علمی در طول حدود ۲۷ سال تدریس در دانشکدههای هنری ازجمله فعالیتهای پژوهشی وی است.
جاشوآ اوپنهایمر کارگردان اهل ایالات متحده آمریکا است که از مهمترین فیلمهای وی میتوان به «عمل کشتن»، «پایان» و «چهره سکوت» اشاره کرد. از جمله افتخارات اوپنهایمر می توان به دریافت جایزه بهترین مستند بفتا، فیلم اروپا، آسیا پاسیفیک و نامزد بهترین فیلم مستند بلند در هشتاد و ششمین جوایز اسکار اشاره کرد.
هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از ۱۸ تا ۲۵ آذرماه با دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار میشود.
انتهای پیام/
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
در نخستین جمعه ماه محرم، مادران داغدار به همراه شیرخوارگان خود با لباسهای سبز و پیشانیبندهای «یا علیاصغر(ع)» در محله اوغان شهرستان گالیکش گرد هم آمدند تا در همایش معنوی شیرخوارگان حسینی، اشک ماتم بر مظلومیت کوچکترین شهید کربلا بریزند و پیمانی دوباره با آرمانهای عاشورا ببندند.
همزمان با محدودیتهای بازدید حضوری در موزهها، علاقهمندان میتوانند با استفاده از تور مجازی ۳۶۰ درجه این مجموعه، به صورت رایگان و بدون محدودیت مکانی، از بخشهای گوناگون کاخها و موزههای نیاوران بازدید کنند.
Δ